Ploi și vânt puternic la Marea Neagră de 1 mai. Codul galben valabil în mare parte din țară 1
Ultima Ora Social

Ploi și vânt puternic la Marea Neagră de 1 mai. Codul galben valabil în mare parte din țară

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, marți, două atenționări cod galben de ploi și vânt puternic pentru zilele de marți, 30 aprilie și respectiv miercuri, 1 mai, pentru zeci de județe din zona nordică și sudică a țării, inclusiv litoralul.

Prima atenționare cod galben de ploi intră în vigoare marți, 30 aprilie, la ora 15.00 și expiră pe 1 mai, la ora 10.00.

Meteorologii avertizează că în noaptea de marți spre miercuri (30 aprilie/01 mai) și la începutul zilei de miercuri (1 mai) în Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei, Transilvaniei și Crișanei și local în zona de munte, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și izolat 40-50 l/mp.

Județele vizate de codul galben de ploi sunt: Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Cluj, Caraș-Severin, Hunedoara, Harghita, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Sălaj, Satu Mare, Suceava și Timiș.

Cea de-a doua atenționare meteorologică cod galben, de data aceasta de vânt puternic, intră în vigoare miercuri, 1 mai, la ora 10.00 și expiră în aceeași zi, la ora 21.00.

ANM precizează că vântul va avea intensificări susținute în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei, precum și în sudul Moldovei, cu rafale de 55-65 km/h și temporar 70-75 km/h.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.