Planuri mari pentru ”Ținutul lui Creangă”. Ce se va face pentru dezvoltarea infrastructurii turistic
Ultima Ora Social

Planuri mari pentru ”Ținutul lui Creangă”. Ce se va face pentru dezvoltarea infrastructurii turistice

Planuri mari pentru ”Ținutul lui Creangă”. Ce se va face pentru dezvoltarea infrastructurii turistice

Deputatul P.S.D. Neamț Viorel Stan prezintă în declarația politică proiectul Complex de Agrement, „Ținutul lui Creangă“. Proiectul este inclus în programul de dezvoltare județeană 2017-2020. Și odată cu realizarea lui se va dezvolta infrastructura turistică în zona de nord a județului Neamț, se vor diversifica serviciile turistice la nivelul județului, dar se vor crea și noi locuri de muncă.

Județul Neamț are un mare potențial turistic care va vedea și odată cu inființarea Complexului de Agrement „Ținutul lui Creangă“. Acesta ar urma să fie realizat  pe un teren în suprafaţă totală de peste 600 de mii de metri pătraţi, puși la dispoziţie de orașul Târgu Neamț printr-o hotărâre de Consiliu Local din  august 2017. Complexul va avea un sat de vacanță de 17 hectare, dar și o zonă de spectacole de 20 de hectare. De asemenea, hipodromul va avea tot 20 de hectare, iar pe 3 hectare ar urma să fie construită o zonă de agrement de tip Legoland.

Deja se muncește la acest proiect. Chiar zilele acestea, specialiști italieni, cu experiență în realizarea de parcuri tematice, au avut o întâlnire cu conducerea Consiliului Județean Neamț pentru a vorbi despre Complexul de Agrement „Ținutul lui Creangă“.

Specialiștii italieni, care sunt cunoscuți pentru furnizarea de idei pentru cele mai mari parcuri de agrement din lume, au fost întâmpinați de Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene. Au venit, și de data aceasta, cu propuneri ingenioase pentru realizarea acestui obiectiv și s-au declarat extrem de mulțumiți de locul ales pentru implementarea lui. O zonă unde se combină foarte bine turismul ecumenic cu cel de agrement. .

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.