TOP 3 firme ale celor mai buni angajatori din România : Vodafone, OMV Petrom și Banca Transilvania
Social Ultima Ora

PIERDERE pentru România. OMV nu mai investește în proiectul de explorare din Marea Neagră în urma legii offshore

PIERDERE pentru România. OMV nu mai investește în proiectul de explorare din Marea Neagră în urma legii offshore

OMV a amânat luarea unei decizii privind investiția în proiectul de explorare din Marea Neagră pentru anul viitor, din cauza Guvernului român, care a avut nevoie de prea mult timp pentru legea offshore, a anunțat directorul executiv al companiei Rainer Seele, citat de Reuters, conform Mediafax.

Explorarea blocului Neptun din Marea Neagră este un joint venture între OMV Petrom și compania americană ExxonMobil.

Camera Deputaților a aprobat ieri legea offshore, dar Seele spune că actul normativ a venit prea târziu. „Nu putem lua o decizie în privința investiției Petrom în acest trimestru, așa cum am intenționat”, a spus CEO-ul, adăugând că OMV trebuie să evalueze condițiile de derulare a investiției de „miliarde de euro”, lucru care se va întâmpla anul viitor.

„Suntem foarte îngrijorați de faptul că vor exista restricții în comercializarea gazului. Liberalizarea pieței gazelor este foarte importantă”, a spus Seele. Legea adoptată miercuri obligă companiile să tranzacționeze 50% din gaze pe bursa din România.

În 2012 OMV și ExxonMobil au anunțat că au descoperit rezerve de 42 până la 84 de miliarde de metri cubi de gaze la sonda Domion 1, situată la 170 de km în larg.

Camerei Deputaților a votat, miercuri, în calitate de for decizional, legea offshore privind condițiile în care se vor realiza exploatările de gaze din Marea Neagră.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii