Pianista Luiza Borac revine la Londra pentru două recitaluri dedicate compozitoarei Clara Schumann
Ultima Ora Externe

Pianista Luiza Borac revine la Londra pentru două recitaluri dedicate compozitoarei Clara Schumann

La începutul acestei luni, cunoscuta pianistă româncă Luiza Borac, ce „amintește, prin forţa sa interpretativă, de marea Marta Argerich” (Jessica Duchen, Classical Piano), revine în capitala Marii Britanii pentru două recitaluri dedicate pianistei și compozitoarei germane Clara Schumann, la 200 de ani de la nașterea sa.

După recitalul de la sediul ICR Londra din data de 4 aprilie, în cadrul Seriei „Concertelor Enescu”, pe 5 aprilie pianista va concerta pe scena St James’s Church Piccadilly, ca parte a seriei permanente de concerte pe care ICR Londra o organizează începând din anul 2015. Din programul celor două recitaluri fac parte lucrări semnate de Clara Schumann, George Enescu, Johannes Brahms și Robert Schumann.

Luiza Borac este una dintre cele mai cunoscute și apreciate pianiste românce ale momentului. În 2014, a obținut un doctorat în Muzicologie la „Universitatea Națională de Muzică” din București, cu distincția Summa cum laude. În 2016, pianista a susținut o serie de concerte în Germania și Elveția în memoria legendarului Alice-Herz Sommer, cel mai în vârstă pianist al lumii și supraviețuitor al Holocaustului. În 2017, Luiza Borac a susținut un număr de 30 de concerte comemorative în Italia, România, Italia și Elveția, acestea fiind dedicate legendarului compozitor și pianist român Dinu Lipatti, cu ocazia aniversării a 100 de ani de la nașterea acestuia. Ultimul său album, „Aspirații și vise”, lansat în 2017, include lucrări de Enescu, Ravel, Debussy și Mihailovici și a fost ales „Discul anului” de Radio România și „Discul zilei” de către Artamag, Franța. Luiza Borac a fost numită „o artistă virtuoasă de o strălucire fantastică”, „o tânără̆ maestră” și „o pianistă de o expresivitate poetică neobișnuită” de către presa internațională̆, aceasta dedicându-și o parte din timpul său și colaborării cu diverse organizații caritabile, precum Fundația Gina Bachauer, Rotary International sau proiectul Menorah dedicat victimelor Holocaustului.

Seria „Concertelor Enescu”, derulată fără întrerupere începând cu anul 2007, este un program permanent al ICR Londra, în cadrul căruia muzicieni români și străini deopotrivă sunt invitați să omagieze geniul creativ și personalitatea uriașă a lui George Enescu. Un proiect mai nou al ICR Londra, Seria românească de la biserica St James’s de pe Bulevardul Piccadilly a debutat în anul 2015 și are ca principal scop promovarea și sprijinirea muzicienilor români talentați.Pentru mai multe detalii despre acest eveniment și programul muzical al ICR Londra, vă invităm să vizitați www.icr-london.co.uk și https://www.facebook.com/ICRLondon/.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.