Petrecere-surpriză pentru Claudia Nechita după calificarea la Jocurile Olimpice! 9
Sport Ultima Ora

Petrecere-surpriză pentru Claudia Nechita după calificarea la Jocurile Olimpice!

Singura pugilistă care va reprezenta România la Olimpiadă a avut parte de mari emoții la întoarcerea de la Turneul de la Paris. Sportiva a fost așteptată la hotel cu tort și șampanie de către fetele de la loturile de tineret și de junioare, care i-au cântat și au primit-o ca pe o adevărată campioană.

„Trăiesc acum ce eu cândva doar visam. Am vizualizat tot timpul acest moment, că voi fi așteptată la aeroport, că va veni lumea la mine și acum îl trăiesc” – Claudia Nechita, campioană națională la box, la categoria 57 kg, sportivă calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Este singura pugilistă care va reprezenta România la cea mai importantă competiție sportivă a lumii și a doua, după antrenoarea ei, Mihaela Lăcătuș, din boxul feminin românesc.

„Elevul trebuie să își depășească antrenorul! Eu pentru asta muncesc și asta îmi doresc. Iar ea va reuși cu siguranță asta în momentul în care va obține și medalia la Olimpiadă” – Mihaela Lăcătuș, antrenor al loturilor naționale de box feminin de senioare, tineret și junioare. 

Claudia a avut parte de o adevărată surpriză la întoarcerea acasă. Colegele ei i-au pregătit o adevărată petrecere.

„M-au emoționat până la lacrimi, nu mă așteptam la o asemenea surpriză. Le iubesc pe toate”  – Claudia Nechita, campioană națională la box, la categoria 57 kg, sportivă calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Petrecere-surpriză pentru Claudia Nechita după calificarea la Jocurile Olimpice! 10

Înainte să înceapă pandemia, la Turneu de calificare de la Londra, Claudia a fost la un pas de calificare, dar competiția a fost întreruptă. Asta nu a demoralizat-o pe sportivă, ci din contră!

„La început am fost puțin supărată, dar după, am luat partea bună a lucrurilor. Mi-am spus că e o șansă în plus, mai am un an în care pot să fiu și mai bună decât sunt acum” – Claudia Nechita, campioană națională la box, la categoria 57 kg, sportivă calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 

Și nu s-a înșelat!

„Am plecat la Paris încrezătoare în mine, focusată și setată pe obținerea acestei calificări. Eram bine din toate punctele de vedere, psihic și fizic și mi-am îndeplinit obiectivul” – Claudia Nechita, campioană națională la box, la categoria 57 kg, sportivă calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

În box nu există Paște sau Crăciun

Pentru Claudia, drumul până la calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo a fost unul lung și plin de greutăți și obstacole, dar sportiva nu s-a dat bătută și a crezut în visul ei. Pugilista a sacrificat tot pentru sportul pe care îl practică de la 15 ani.

„Am stat departe de familie, de prieteni, nu am avut sărbători, Crăciun, Paște. Am făcut slăbiri peste slăbiri. Îmi aduc aminte că de Crăciun, eu și Lăcrămioara eram în sală la sacul de box, dar când văd unde am ajuns, aș lua-o de la capăt”- Claudia Nechita, campioană națională la box, la categoria 57 kg, sportivă calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Petrecere-surpriză pentru Claudia Nechita după calificarea la Jocurile Olimpice! 11

Antrenorii de la lot, a doua ei familie

Cei care îi sunt alături de când s-a apucat de box și îi sunt ca a doua familie sunt antrenorii ei de la lot, Mihaela și Adrian Lăcătuș.

„Această calificare este rodul și satisfacția muncii de 10 ani. Nu am cuvinte să spun ce simt  și sunt convins că ne vom întoarce cu medalie de la Tokyo” –Adrian Lăcătuș, antrenor principal al loturilor naționale de box feminin de senioare, tineret și junioare. 

 „Am avut niște emoții fantastice. Pentru mine personal este o realizare extraordinară, este prima calificare pe care o obțin în calitate de antrenor” – Mihaela Lăcătuș, antrenor al loturilor naționale de box feminin de senioare, tineret și junioare.

Petrecere-surpriză pentru Claudia Nechita după calificarea la Jocurile Olimpice! 12

Omul din umbră care a ajutat-o enorm pe Claudia și i-a fost tot timpul alături este colega și prietena ei cea mai bună de la lot, Lăcrămioara Perijoc.

„Lacră vorbește foarte mult cu mine, ea e omul din spatele a ceea ce sunt eu astăzi ca om” – Claudia Nechita, campioană națională la box, la categoria 57 kg, sportivă calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

 Lăcrămioara recunoaște că a plâns de fericire în momentul în care a realizat că prietena ei va fi la Tokyo!

„Pentru mine este ca și cum mi-am îndeplinit eu visul. Amândouă am muncit în toți acești ani și am tras din greu și am trecut peste foarte multe lucruri ca să reușim ca măcar una din noi să reprezinte România la Jocurile Olimpice” – Lăcrămioara Perijoc, componentă a lotului național feminin de box, campioană europeană în 2019 la categoria 54 kg.

Petrecere-surpriză pentru Claudia Nechita după calificarea la Jocurile Olimpice! 13

E de 11 ori campioană națională

Claudia Nechita este una dintre cele mai bune pugiliste din România. Sportiva a pierdut șirul medaliilor pe care le-a câștigat, până la 28 de ani. Printre altele, este de 11 ori campioană națională la categoria 57 kg, multiplă câștigătoare a Cupei României, a obținut locul trei la Campionatul Mondial de Tineret, medalia de bronz la Jocurile Olimpice Militare de la Wuhan în 2019. Este de două ori campioană balcanică și ocupanta locul întâi în 2013 și 2018 la Centura de Aur. Și mai are un vis pe care vrea să și-l împlinească.

„Vreau să mă întorc de la Tokyo cu medalia olimpică” – Claudia Nechita, campioană națională la box, la categoria 57 kg, sportivă calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.