Cel mai mare pelerinaj ortodox din Transilvania. 100.000 de oameni așteptați la Mănăstirea Nicula
Premeiră în România! Procesiunea de la Mănăstirea Nicula, închinată Maicii Domnului nu va mai avea loc în acest an. Măsuri de securitate speciale pentru 15 August
Ultima Ora Social

Peste 160 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale la pelerinajul de la Mănăstirea Nicula

Peste 160 de persoane au fost consultate de medicii Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Cluj și SMURD pe durata pelerinajului de la Mănăstirea Nicula. Patru dintre acestea au ajuns la spital, cu diferite afecțiuni.

Medicul Mihaela Tanasie de la SAJ Cluj a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că serviciile medicale au fost asigurate la Mănăstirea Nicula începând de marți după-amiază.

„Suntem prezenți la Mănăstirea Nicula cu echipaje ale SAJ Cluj începând de marți după-amiază, iar în această perioadă au fost consultate 126 de persoane, cu pusee de tensiune, dureri abdominale, mușcături de insecte și escoriații, iar 3 au fost transportate la spital. Deoarece a plouat în noaptea de miercuri spre joi o persoană a alunecat și și-a fracturat un picior, astfel că a fost transportată la Clinica de Ortopedie Cluj-Napoca, alte cazuri care au necesitat spitalizare fiind de convulsii”, a spus Tanasie.

Reprezentanții SMURD Cluj au declarat, la rândul lor, că au fost consultate 35 de persoane, dintre care una a fost transportată la spital.

SAJ Cluj a deplasat la Mănăstirea Nicula două autospeciale cu 4 medici, asistenți medicali și voluntari, studenți la UMF ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, iar SMURD-ul a avut o ambulanță, un medic și doi voluntari.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.