Personal sumplimentat la punctele de frontieră în perioada concediilor 1
Ultima Ora Social

Personal sumplimentat la punctele de frontieră în perioada concediilor

Personalul și echipamentele pentru controlul documentelor la punctele de frontieră au fost suplimentate, având în vedere că în luna august crește numărul românilor care muncesc în străinătate și se întorc în țară, pentru concediu, dar și numărul celor care pleacă în vacanță peste graniță.

Structurile teritoriale ale Poliției de Frontieră au luat măsuri prin care să-şi adapteze misiunile, resursele umane şi materiale în funcție de fiecare punct vamal, având în vedere că în perioada următoare se preconizează o creştere a traficului prin punctele de frontieră, mai ales cele din vestul şi sudul țării, se arată într-un comunicat de presă transmis, vineri, presei, de Poliția de Frontieră.

„S-a suplimentat personalul care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor. Este folosită la maxim infrastructura punctelor de trecere a frontierei existentă și în funcție de valorile de trafic, în limita configuraţiei acestora, se suplimentează arterele de control pe sensul de intrare sau ieșire din țară, după caz”, se arată în comunicatul de presă citat.

De asemenea, continuă cooperarea cu autorităţile de frontieră din Bulgaria și Ungaria pentru gestionarea, în comun, a problemelor participanţilor la traficul transfrontalier.Potrivit polițiștilor, anul trecut, în luna august, au trecut frontiera aproximativ 8,2 milioane persoane (media zilnică fiind de aproximativ 270.000 persoane), dintre care 3,64 milioane pe sensul de intrare şi 4,56 milioane pe sensul de ieşire şi aproximativ 2 milioane mijloace de transport.

În ceea ce priveşte punctele de frontieră, cel mai tranzitat a fost P.T.F. Aeroport Henri Coandă, cu un trafic de peste 1.250.000 persoane, urmat de P.T.F. Nădlac II cu peste 945.000 persoane şi P.T.F. Borş, unde poliţiştii de frontieră au verificat peste 670.000 persoane. Totodată, la frontiera cu Bulgaria traficul cel mai intens s-a înregistrat prin P.T.F. Giurgiu (610.000 persoane) şi Vama Veche (269.000 persoane).

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.