Asistența VIDEO în arbitraj va fi INTRODUSĂ în Liga Campionilor din februarie
Ultima Ora Sport

PERICOL MAJOR pentru arbitrii din Liga I. Suporterii i-au așteptat înarmați cu cuțite

PERICOL MAJOR pentru arbitrii din Liga I. Suporterii i-au așteptat înarmați cu cuțite

Marți seară, la finele meciului Poli Iași – Viitorul, arbitrii partidei au avut probleme serioase cu niște fani recalcitranți care i-au amenințat cu cuțitele, asta după ce stewarzii au plecat acasă, lăsând brigada fără pază, informează Gazeta Sporturilor.

Partida adjudecată de constănțeni la lovituri de departajare, brigada de arbitri condusă de Marcel Bârsan a completat raportul, dar când a vrut să părăsească stadionul, în jurul orei 01:00, a constatat că la ușa vestiarului nu mai era niciun reprezentant al firmei de pază care trebuia să asigure protecția și nici vreun oficial al Jandarmeriei! În curtea stadionului îi așteptau pe arbitrii partidei fani înfierbântați, care le-au cerut socoteală pentru unele decizii controversate din meci. Situație în care, pentru a putea pleca în siguranță, aceștia au apelat la 112. „Intervenţia rapidă a Jandarmeriei, care a trimis un echipaj, a calmat spiritele”, spun martorii.

 

„Este incredibil ca firma de pază să plece de la stadion și să lase brigada nesupravegheată. Există un protocol clar care trebuia respectat! Forțele de ordine pur și simplu au plecat acasă după ce arbitrii au intrat în vestiar. Că li s-a părut că e liniște și nu se poate întâmpla ceva. Și uite că au venit niște descreierați care i-au înjurat ca la ușa cortului, i-au amenințat și le-au avariat mașinile celor din brigadă. Nu se poate așa ceva la o echipă din Liga 1”, au declarat ieri, pentru Gazetă, surse din cadrul Comisiei Centrale a Arbitrilor.

„Centralul” Bârsan i-a informat imediat pe superiorii lui de la București, președintele Kyros Vassaras și „vicele” Alexandru Deaconu, despre cele întâmplate în Copou. Apoi a întocmit un raport suplimentar, pe care l-a trimis deja Comisiei de la Casa Fotbalului.

„Nici în Liga a 3-a nu s-a întâmplat așa ceva. Să fie la ușa vestiarului și în parcare indivizi cu arme albe care să amenințe arbitrii jocului! E strigător la cer la ce nivel s-a ajuns!”, a dezvăluit o altă sursă pentru Gazetă.

„Arbitrii exagerează puțin. S-au panicat când i-au văzut pe suporterii nervoși. Eu nu știu însă de arme albe sau de mașini zgâriate. Dacă s-a întâmplat ceva, numai în afara arenei, unde erau jandarmii”, spune Alexandru Grieroșu, șeful Departamentului de ordine și securitate la Poli.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.