Peste 300.000 de credincioși s-au închinat la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva
Peste 300.000 de credincioși s-au închinat la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva
Social Ultima Ora

Pelerinajul la racla Sfintei Cuvioase Parascheva începe pe 8 octombrie

Pelerinajul organizat la Iaşi cu prilejul prăznuirii Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, considerată a fi ocrotitoarea Moldovei, va începe sâmbătă, 8 octombrie, a anunţat Lucian Apopei, directorul de comunicare al Arhiepiscopiei Iaşilor.

Potrivit acestuia, pe 8 octombrie, de la ora 6,00, va începe procesiunea cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, soborul de slujitori ai Catedralei Mitropolitane urmând a aşeza racla Sfintei spre închinare în baldachinul special amenajat în curtea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Pelerinii care vor veni în acea perioadă la Iaşi se vor putea închina la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva până pe 16 octombrie.

Slujba Liturgică de pe 14 octombrie, când în calendarul ortodox este sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, va fi oficiată începând cu ora 9,30, pe un podium special amenajat pe bulevardul Ştefan cel Mare, în dreptul altarului Catedralei Mitropolitane.

În zonă vor fi amenajate culoare de acces pentru cei care vor dori să participe la slujbă.

Ceremonialul religios va putea fi urmărit şi de la distanţă pe câteva ecrane de mari dimensiuni amplasate în diferite zone.

Pelerinajul la racla Sfintei Cuvioase Parascheva începe pe 8 octombrie 3

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.