Pelerinaj la Iași. Racla Sfintei Cuvioase Parascheva a fost scoasă din Catedrală. Sute de credincioși în curtea bisericii 1
Ultima Ora #calendar-ortodox Social

Pelerinaj la Iași. Racla Sfintei Cuvioase Parascheva a fost scoasă din Catedrală. Sute de credincioși în curtea bisericii

Un sobor de preoţi slujitori ai Catedralei Mitropolitane, condus de Calinic, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, au oficiat rugăciuni şi au participat la primele ore ale dimineţii de miercuri la procesiunea de scoatere a raclei cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, transmite Agerpres.

După procesiunea făcută în jurul catedralei Mitropolitane, racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost depusă în baldachinul special amenajat în curtea mitropolitană spre închinare.

Din cauza numărului mare de cazuri de infectări cu COVID-19, anul acesta, la sărbătoarea religioasă organizată pe 14 octombrie pentru a sărbători hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, nu mai au voie să vină persoane din alte localităţi.

Slujba Liturgică din această zi, care va începe la ora 9,30, va fi oficiată de un sobor de preoţi pe un podium special amenajat pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt.

În curtea Catedralei Mitropolitane sunt câteva sute de persoane, Acestea nu au însă voie să se atingă de raclă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.