Ultima Ora Externe Social

Patru morți şi 17 dispăruți în urma taifunului Hagibis în Japonia

Patru persoane au murit și alte 17 sunt date dispărute după cel mai puternic taifun care a lovit Japonia în ultimele decenii, paralizând Tokyo, provocând revărsarea râurilor care au dus la evacuarea a milioane de oameni înainte de a se îndrepta spre coasta de nord-est a Japoniei, potrivit Reuters.

Taifunul Hagibis era așteptat să se îndrepte spre mare duminică seară, după ce s-a abătut pe coasta de nord-est și pe insula nordică Hokkaido.

Patru oameni au murit în prefecturile Chiba, Gunma, Kanagawa și Fukushima din jurul lui Tokio, a informat televiziunea publică NHK. Printre aceștia se număra un bărbat de 60 de ani care a fost găsit fără semne vitale într-un apartament inundat din Kawasaki, a tramsmis NHK, iar 17 persoane au fost date dispărute duminică dimineaţă.

Autoritățile au emis avize și ordine de evacuare pentru peste 6 milioane de oameni în Japonia, în timp ce furtuna a dezlănțuit cele mai puternice ploi și vânturi în ani. Aproximativ 100 de răniţi au fost raportaţi până acum, în timp ce peste 270.000 de gospodării au rămas fără curent electric, a anunţat NHK.

Furtuna, despre care Guvernul a spus că ar putea fi cea mai puternică furtună care va lovi Tokyo din 1958, a adus precipitații record în multe zone, inclusiv în localitatea Hakone, în ultimele 24 de ore.

Hagibis, care înseamnă „viteză” în limba filipineză, a ajuns sâmbătă seara pe insula principală din Japonia, Honshu.

Un cutremur cu magnitudinea 5,7 a zguduit Tokyo la scurt timp după aceea,mediafax.ro.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.