Programul slujbelor de Crăciun și Anul Nou
Programul slujbelor de Crăciun și Anul Nou
Ultima Ora Social

Patriarhul Daniel a ajuns la Palatul Elisabeta. Va spune o rugăciune în memoria Reginei Mamă Elena

 Patriarhul Daniel, însoțit de un sobor de preoți, a ajuns, vineri, la Palatul Elisabeta, din Capitală, unde va spune o rugăciune în memoria Reginei Mamă Elena. Sicriul cu osemintele Reginei, repatriat din Elveția, a fost depus în Sala Regilor, unde Familia Regală se reculege la catafalc.

Patriarhul Daniel va spune o rugăciune în memoria Reginei-Mamă Elena, în momentul în care sicriul va fi scos din Palatul Elisabeta pentru a pleca spre Curtea de Argeș, unde Regina va fi reînhumată alături de fiul său, Regele Mihai.

La ora transmiterii acestei știri, Familia Regală se reculege la catafalc, în Sala Regilor, iar publicul are acces în fața edificiului.

Principesa Margareta, Custodele Coroanei Române, a dorit ca, în mod simbolic, „sicriul Reginei Elena să plece către Curtea de Argeș de la Palatul Elisabeta, locul pe care, la 30 decembrie 1947, Regina-Mamă și Regele Mihai au fost forțați să-l părăsească. Se închide astfel un cerc al istoriei, deschis dureros acum 71 de ani”, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de biroul de presă al Casei regale săptămâna aceasta.

Astfel, până la ora 12.45, sicriul se va afla depus în Sala Regilor de la Palatul Elisabeta, iar publicul are acces în fața edificiului.

Regina Elena a murit la Lausanne, pe 29 noiembrie 1982, timp în care România se afla sub dictatura comunistă. Ea a fost înmormântată la cimitirul Boix-de-Vaud din Lausanne.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.