Operațiune de salvare în Munții Bucegi. Salvamontiștii solicitați să intervină după ce 35 de copii au rămas blocați pe Jepii Mici 1
Social Ultima Ora

Operațiune de salvare în Munții Bucegi. Salvamontiștii solicitați să intervină după ce 35 de copii au rămas blocați pe Jepii Mici

O excursie la munte s-a transformat într-un adevărat coșmar pentru un grup format din 35 de copii. Problema a apărut în momentul în care însoțitorul ar fi propus ca traseu una dintre cele mai dificile rute: Jepii Mici din Munții Bucegi.

Traseul este considerat cu grad mare de dificultate inclusiv pentru adulți, darămite pentru copiii veniți în excursie la munte.

„Operațiunea de salvare este în derulare. Cei aproximativ 35 de copii fac parte dintr-un grup mai mare de peste 50 de persoane”, a precizat Gheorghe Haiduc, șeful Salvamont Bușteni.

„Copiii nu au echipament corespunzător, prezintă semne de oboseală și înaintează greu. Salvamontiștii au ajuns la grup și le asigura toate condițiile pentru coborârea în siguranță de pe munte”, a anunțat Salvamont România – Dispeceratul Național.

Copiii au vârste între 9 – 17 ani și sunt din localitatea Titu, județul Dâmbovița. Se pare că înainte de a intra pe acest traseu, profesorii însoțitori au fost avertizați cu privire la gradul de dificultate și la faptul că minorii nu au un echipament corespunzător pentru a parcurge Jepii Mici.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.