„On the roof”, spectacol sub cerul tuturor oportunităților. 1
„On the roof”, spectacol sub cerul tuturor oportunităților.
Ultima Ora Social

„On the roof”, spectacol sub cerul tuturor oportunităților.

„Ideea că, dansând, putem fi mai buni e minunată. Putem exprima foarte multe prin ceea ce ne unește ca limbaj, iar dansul asta face. Lucrurile complexe sunt formate din altele mai simple, iar din acestea, dacă le putem înțelege si structura, pot rezulta forme infinite.

Dansând pe scena de pe acoperisul TNB, m-a fascinat cerul, iar spectatorii au descoperit la rândul lor această neobisnuită (pentru o sală de teatru) dimensiune pe care îi invit s-o descopere si pe tinerii cu care lucrez acum.

În lucrul meu cu acestia am plecat de la ideea pasului, al unui ‚prim pas’, care mi se pare foarte importantă. Primul pas al copilului mic, apoi primul pas al omului pe lună, iar de aici orice e posibil. Pasul, ca si oricare Miscare-Dansată, este o rupere de simetrii iar mersul: o serie desfaceri si recompuneri ale acestora. Am descoperit de-a lungul timpului, prin mijloace proprii, (ceea ce mi-a luat mult timp si efort), niste chei ale spectacolului coregrafic; iar ceea ce fac eu acum nu este numai să-i învăt niste miscări sau niste feluri de a se mișca, ci mult mai mult decât atât : le dăruiesc ‘de-a gata’ unele dintre aceste chei. Cheia mică descuie poarta mare… deci, în general, atât mintea cât și talentul” a declarat Gigi Căciuleanu, la conferința de presă în care a anunțat un nou proiect, și anume spectacolul „On the roof”, care va avea premiera pe 27 și 28 iulie, la sala Amfiteatru de pe acoperișul Teatrului Național București.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.