Olandezul acuzat de uciderea unei fetițe, nu este de găsit! Era suspect, dar nu primise interdicție de a părăsi România 1
Ultima Ora Justiție Social

Olandezul acuzat de uciderea unei fetițe, nu este de găsit! Era suspect, dar nu primise interdicție de a părăsi România

Cetățeanul olandez bănuit că ar fi ucis o fetiță în vârstă de 11 ani, în Dâmbovița, a părăsit România. 

Bărbatul a fost interogat de polițiștii români, înainte de găsirea cadavrului pentru că existau suspiciuni în legătură cu dispariția micuței, însă nu existau suficiente probe, la aceea dată, ca el să fie arestat.

„Datele de urmărire penală la acest moment ne indică faptul că fetiţa, la momentul sesizării organelor de urmărire penală, nu mai era în viaţă (vineri seara – n.r.). Există o certitudine. Am ajuns la un autoturism cu principalul suspect, în condiţiile în care am văzut că autoturismul respectiv în momentul în care a ieşit din localitatea Gura Şuţii a intrat în ultima localitate la un interval de 30 de minute, în condiţiile în care traseul respectiv putea fi parcurs în 2-3 minute, la o viteză normală de 60 de kilometri la oră„, a declarat procurorul de caz, Mihai Dincă.

La întrebarea jurnaliştilor dacă este vorba despre un cetăţean olandez, procurorul de caz a spus că nu confirmă şi nici nu infirmă această informaţie.

„Este deschis un dosar penal, cercetările se fac cu privire la infracţiunea de omor, lipsirea de libertate şi, evident, că nu excludem violul sau alte acte de agresiune sexuale„, a mai spus Mihai Dincă, preluat de Agerpres.

Anchetatorii au precizat că au urmărit mai multe piste de la momentul dispariţiei fetei – au analizat imaginile de pe camerele de supraveghere de pe o rază stabilită de interes pentru anchetă şi au verificat persoanele şi maşinile apărute pe aceste camere.

„S-a acţionat zilnic cu circa 120 de poliţişti, 30-40 jandarmi, 30 de lucrători ISU, circa 100 de voluntari din comunitate. Mulţumesc cetăţenilor de înţelegerea de care au dat dovadă pentru că fiecare locuinţă a fost verificată de circa trei ori în trei zile şi au înţeles motivul pentru care i-am deranjat. Ne pare extrem de rău că s-a întâmplat această faptă la noi şi că nu am putut să o găsim pe fetiţă vie„, a precizat şeful IPJ Dâmboviţa, Sorin Păun. La căutări au fost folosite drone şi un elicopter.

Duminică, fetiţa a fost găsită pe un câmp la ieşirea din Produleşti. Anchetatorii au spus că există urme de violenţă pe cadavru. Corpul era acoperit cu o folie de plastic, ceea ce, se pare că este motivul pentru care corpul nu a fost observat din elicopter.

Principalul suspect a folosit o maşină închiriată. Autovehiculul a fost găsit la firma de închiriere auto şi a fost indisponibilizat de Poliţie.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.