Caravana Programului Oficial de Internship al Guvernului României va fi prezentă în Iași, Suceava, Cluj-Napoca, Timișoara
Ultima Ora Social

OFICIAL. Vești bune pentru elevi și studenți. Internship-ul este recunoscut prin lege

OFICIAL. Vești bune pentru elevi și studenți. Internship-ul este recunoscut prin lege

Stagiile de internship la care participa elevii sau studenții sunt recunoscute prin lege.

Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat proiectul de lege privind internship-ul, care ii vizează pe tinerii de cel puțîn 15 ani.

Mai exact, contractele de internship vor fi accesibile tinerilor ce au cel puțin 16 ani, în cazul în care există acordul părinților sau cel al tutorilor va fi posibil încă de la 15 ani.
De asemenea, apare noțiunea de certificat de internship. Acesta este definit ca documentul întocmit de organizația gazdă la finalizarea programului de internship. Atestă perioada în care internul a desfășurat activitate în baza contractului de internship, activitățile desfășurate, precum și calificativul obținut în urmă evaluării.

Durata timpului de muncă pentru un intern, pentru a desfășura activitate în baza unui contract de internship, este de maximum 40 de ore pe săptămâna și se stabilește prin contractul de internship.

În situația internilor cu vârstă sub 18 ani, durata timpului de muncă pentru a desfășura activitate în baza unui contract de internship este de maximum 30 de ore pe săptămâna, dar nu mai mult de 6 ore pe zi.
Legea urmează  între în vigoare în 30 de zile de la promulgarea acesteia în Monitorul Oficial.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.