OFICIAL! Tudorel Toader este terminat! Guvernul Orban îi dă lovitura de grație! Fostul ministru nu mai scapă 5
Ultima Ora Justiție

OFICIAL! Tudorel Toader este terminat! Guvernul Orban îi dă lovitura de grație! Fostul ministru nu mai scapă

Ministerul Justiției propune Guvernului revocarea lui Tudorel Toader din funcția de membru al Comisiei de la Veneția.

Ministerul Justiției propune Guvernului să ceară revocarea lui Tudorel Toader din funcția de membru al Comisiei de la Veneția, în urma deciziei CEDO de marți, privind demiterea Laurei Codruța Kovesi de la șefia DNA.

„În urma consultărilor cu Prim-Ministrul României, ca urmare a implicațiilor Deciziei CEDO în cauza Kovesi împotriva României (cererea nr. 3594/19), privind credibilitatea angajamentului Guvernului României față de independența procurorilor și respectul regulilor de drept, Ministerul Justiției va înainta premierului propunerea ca Guvernul României să transmită Comisiei de la Veneția solicitarea de a aplica dispozițiile statutare ale Comisiei în privința domnului Tudorel Toader, respectiv eliberarea acestuia din funcția de membru al Comisiei de la Veneția.

Precizăm faptul că mandatul d-lui Tudorel Toader în cadrul Comisiei de la Veneția a fost prelungit în anul 2018, în timpul exercitarii mandatului de ministru al Justiției”, se arată într-un comunicat al Ministerului Justiției.

OFICIAL! Tudorel Toader este terminat! Guvernul Orban îi dă lovitura de grație! Fostul ministru nu mai scapă 6

Fostul procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a câștigat marți procesul la CEDO împotriva statului român. Kovesi a intentat procesul după ce Curtea Constituțională a României l-a obligat pe președintele Klaus Iohannis să o revoce din funcție.

Cătălin Predoiu, după audierile de la DNA. Nu știe obiectul cercetării. ”Am fost chemat ca martor”

Fostul ministru al Justiției Tudorel Toader, actual membru al Comisiei de la Veneția, a întocmit un raport de evaluare a fostei șefe DNA Laura Codruța Kovesi, raport pe baza căruia i-a cerut președintelui Klaus Iohannis să o revoce din funcție pe Kovesi. În urma refuzului președintelui, disputa s-a mutat la Curtea Constituțională, care l-a obligat pe șeful statului să semneze decretul de revocare a șefei DNA, la propunerea ministrului Justiției.

OFICIAL! Tudorel Toader este terminat! Guvernul Orban îi dă lovitura de grație! Fostul ministru nu mai scapă 7

Comisia de la Veneția este un organism consultativ, aparținând Consiliului Europei, pe probleme constituționale.  Comisia are membri din 62 de state din întreaga lume.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.