Oficial! Documentul Guvernului Orban privind măsurile de relaxare socială 1
Ultima Ora Social

Oficial! Documentul Guvernului Orban privind măsurile de relaxare socială

Premierul Ludovic Orban a prezentat măsurile de relaxare ce vor fi adoptate prin Hotărâre de Guvern, după decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Ludovic Orban a prezentat măsurile de relaxare ce vor fi adoptate cu începere de la 1 iunie și de care vor beneficia românii.

„Primul punct important pe ordinea de zi este hotărârea de guvern care modifică HG privind instituirea stării de alertă, mai precis vom modifica Anexa 3, pentru a permite relaxarea în mai multe domenii de activitate.

Înainte de şedinţa de guvern am avut reuniunea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. La reuniunea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă am adoptat Hotărârea nr. 26, care este baza proiectului de modificare a HG privind instituirea stării de alertă şi care cuprinde toate măsurile de relaxare care sunt propuse a fi introduse în cadrul Anexei 3 aferentă hotărârii de guvern”, a declarat Ludovic Orban în preambulul şedinţei de guvern.

Astfel, începând cu 1 iunie va fi permisă organizarea spectacolelor, concertelor și festivalurilor în aer liber, cu participarea a maximum 500 de spectatori și cu respectarea măsurilor de distanțare socială.

De asemenea, o altă măsură importantă care va intra în vigoare din prima zi a lunii viitoare, este reluarea transportului feroviar și rutier international. De asemenea nu va mai fi nevoie de declarație pe propria răspundere la călătoria dintr-o localitate în alta.

Vezi aici DOCUMENTUL

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.