O româncă prinsă la furat în Manchester i-a șocat pe judecători. I s-a părut „prea greu să muncească” 
Ultima Ora Justiție Social

O româncă prinsă la furat în Manchester i-a șocat pe judecători. I s-a părut „prea greu să muncească” 

Maria Spirache, o româncă de 20 de ani, a fost arestată în Marea Britanie, fiind acuzată de mai multe furturi pe care le-a comis în decurs de 10 zile în centrul orașului Manchester. Tânăra a fost condamnată la 32 de luni de închisoare, scrie libertatea.ro.

Românca a declarat în instanță că „a avut o slujbă, dar i s-a părut prea greu să muncească”, motiv pentru care s-a apucat de furat.

Împreună cu o femeie, Maria Spirache este acuzată că își alegea victimele din cafenele, magazine sau restaurante. Ținte erau adesea persoane în vârstă sau cu mobilitate redusă, relatează Manchester Evening News.

Potrivit anchetatorilor britanici, Spirache este acuzată că a furat un ceas de la o femeie de 88 de ani. De asemenea, ar fi prădat și un bărbat aflat la cumpărături pe un scuter electric destinat oamenilor cu handicap. Românca a furat de la un student suma de aproape 9.000 de lire sterline, bani pe care îi strânsese timp mai mai multe luni, din două locuri de muncă part-time, pentru a-și putea plăti studiile. Manchester Evening News scrie că românca și complicele ei se foloseau de tactici bine puse la punct pentru a distrage atenția victimelor.

Mai mult, tânăra și femeia cu care ar fi comis furturile se dădeau drept membre ale unei organizații caritabile. Maria Spirache a pledat vinovată pentru cele nouă capete de acuzare. Românca a fost condamnată la 32 de luni de închisoare.

În schimb, a doua femeie nu a fost prinsă încă de polițiștii britanici. Potrivit presei britanice, tânăra a fost prinsă pe 29 ianuarie, în timp ce încerca să fure produse dintr-un magazin. Polițiștii au descoperit în geanta ei produse în valoare de 239 de lire sterline, pe femeia le furase pentru nepotul ei din România.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.