Asociația „Telefonul Copilului” devine organizație de utilitate publică
O minoră a sunat la telefonul copilului. Voia să moară după ce tatăl său a agresat-o sexual
Ultima Ora Social

O minoră a sunat la telefonul copilului. Voia să moară după ce tatăl său a agresat-o sexual

Directorul executiv al Asociației Telefonul Copilului a precizat că minora din Capitală care i-a apelat a anunțat că se sinucide și nu vrea să moară singură, ea explicând că recurge la acest gest deoarece ar fi fost abuzată sexual de tatăl vitreg și nimeni nu a crezut-o, nici măcar psihologul.

„Mesajul inițial al fetei în momentul inițierii apelului a fost și citez: „Nu vreau să mor singură”. Practic, tentativa de suicid pe care ea și a gândit-o în cele mai mici detalii voia s-o ducă la bun sfârșit, atâta tot că nu vroia să se simtă singură în acest proces. De ce a recurs la acest gest? Pentru că ea este victimă, așa cum afirmă, a abuzului sexual din partea tatălui vitreg, iar pe de altă parte nimeni nu a crezut-o. Ea a încercat și a tot vorbit despre asta, însă nimeni nu a crezut o, nici psihologul afirmă ea, nici psihiatrul. Nu i-a dat niciunul dintre ei crezare, și astfel a ajuns la acest gest extrem, simțindu se singură și practic nemaivăzând nicio fel de motiv pentru care ar trebui să mai trăiască”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Cătălina Surcel, director executiv al Asociației Telefonul Copilului.

Specialistul de la Telefonul Copilului a vorbit cu minora în vârstă de 17 ani vreme de o oră și jumătate, timp în care polițiștii Capitalei reușit să o găsească și să o preia.

„A fost o misiune contra cronometru pentru că ea deja consumase două folii de medicamente antidepresive și alcool. Fiecare secundă conta – practic, putea să se stingă în orice secundă de la momentul inițierii apelului, pe măsură ce efectele medicamentelor își spuneau cuvântul”, a mai explicat directorul executiv al Asociației Telefonul Copilului.

Chiar dacă fata a fost salvată, cazul ei nu poate fi închis, atrage atenția Cătălina Surcel.

„Trebuie să existe o anchetă care să scoată la iveală dacă a existat abuz sexual din partea tatălui vitreg către copil, trebuie investigată maniera în care a fost tratată situația din partea psihologului, a psihiatrului. De ce copilul a ajuns acasă doar cu un tratament medicamentos și nu i s-a oferit mai mult de atât, în condițiile în care este evident că avea nevoie de mai mult de atât, de ce nu i s a dat crezare? Nu putem vorbi despre un final total fericit și aproape fericit pentru că noi considerăm că greul de acum începe, în a evalua cu adevărat situatia și ce a condus la acest gest”, arată sursa citat.

Fata a fost internată în spital, unde un psihiatru iaa prescris tratament. Din păcate, cazul minorei din Capitală nu a fost primul pe care specialiștii de la Telefonul Copilului l-au întâlnit, spune Cătălina Surcel,

„A fost important ca ea să vadă cel puțin un motiv pentru care merită să trăiască, astfel încât să rămânem cu ea în legătură până în momentul la care polițiștii puteau să o preia. (…) Important de afirmat și faptul că în ultimele 15-20 de minute, din păcate copilul nu mai vorbea, se auzea doar răsuflarea ei. Este cert că medicamentele și-au făcut efectul și a contat foarte mult că s-a ajuns la timp. Practic am reușit să împiedicăm o tragedie”, mai precizează specialistul.

O minoră a sunat, joi noapte, la Telefonul Copilului și a discutat cu psihologul căruia i-a spus că vrea să moară și are motive să recurgă la acest gest. În timp ce discuția cu fata de 17 ani continua, polițiștii Capitalei au identificat-o, găsind-o somnolentă după ce a înghițit mai multe pastile.

Ulterior, fata a fost transportată la spital.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii