2019, anul de răscruce al României democratice
O icoană din 1895, “Compoziție cu scene biblice”, a fost clasată în patrimoniu cultural național
Ultima Ora Social

O icoană din 1895, “Compoziție cu scene biblice”, a fost clasată în patrimoniu cultural național

O icoană din 1895, “Compoziție cu scene biblice”, păstrată într-o mănăstire din Vrancea, a fost clasată în patrimoniul cultural național mobil, arată un comunicat remis mediafax.

”Icoana, pictură în ulei pe pânză subțire de bumbac a fost clasată în categoria Fond, de Comisia Națională a Muzeelor și Colecțiilor (CNMC) în baza unei expertize şi documentaţii de clasare întocmită pro-bono de către Ana Maria Vicol Harțuche, expert în artă românească”, arată Victor-Traian Negulescu, directorul executiv al Direcției Județene pentru Cultură Vrancea.

Autorul icoanei este necunoscut, iar atelierul este probabil Ierusalim.

Clasarea acestui nou bun cultural continuă seria prin care, în anii 2014-2015, la inițiativa Direcției Județene pentru Cultură Vrancea, au fost clasate alte cinci icoane, respectiv „Maica Domnului”, „Christos Învățător” și „Maica Domnului Hadighitria”, „Christos Invățător” și icoană dublă – „Sf. Haralambie, Sf. Mina; Maica Domnului Hadighitria” aflate în proprietatea Bisericii, se arată în comunicat.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii