ULUITOR. Camera Deputaților A DECIS. Construirea fără autorizație NU se mai pedepsește cu ÎNCHISOAREA
Ultima Ora Social

Noua lege pentru românii care stau la bloc. AMENZI mari pentru cei care o încalcă

Noua lege pentru românii care stau la bloc. AMENZI mari pentru cei care o încalcă

Guvernanții pregătesc o lege extrem de dură pentru românii care stau la bloc. Noul proiect de lege prevede amenzi usturătoare pentru cei care fac modificări în apartamente fără autorizații speciale.

Potrivit avocatnet.ro, proprietarii au obligaţia de a comunica asociației și organului fiscal local orice schimbare a suprafeței construite sau utile, în cel mult 30 de zile de la încheierea lucrărilor.

Nerespectarea acestei obligații va atrage, potrivit proiectului, o amendă de la 200 la 1.000 de lei, chestiune neprecizată până acum în vechea lege

Mai mult, cei care vor pune în pericol integritatea structurală a condomniului sau a altor apartamente, să zicem, sau care vor afecta buna funcționare a instalațiilor aferente acestora vor risca amenzi între 500 și 3.000 de lei.

De asemenea, modificarea aspectului proprietății comune de către proprietari, precum și a elementelor constructive ale condomniului fără respectarea noii legi se va sancționa cu amenzi între 5.000 și 10.000 de lei (amenzile sunt de două ori mai mari ca acum).

E vorba, mai exact, de nerespectarea obligației de a obține acordul membrilor din asociație și, mai ales, dacă e cazul, de acordul proprietarilor afectați

Acest subiect este mai amplu abordat în noul act normativ care vine cu noi reguli şi care va intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii