Colet suspect în autobuz
Colet suspect în autobuz
Social Ultima Ora

Newsbucuresti.ro: Primăria Capitalei vrea ca angajații ministerelor să aibă abonament pe STB

Viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu a anunţat, vineri, că poartă discuţii cu reprezentanţii ministerelor pentru a-i convinge să achiziţioneze abonamente de transport public pentru salariaţi, conform newsbucuresti.ro.

„Am început, zilele acestea, discuţii cu reprezentanţii ministerelor din Guvernul României pentru a-i convinge să achiziţioneze abonamente de transport public pe care să le pună la dispoziţia salariaţilor din ministere.

 Vrem să convingem angajaţii din sistemul public să utilizeze autobuzul, troleul, tramvaiul sau metroul pentru a ajunge la serviciu.

Majoritatea sediilor ministerelor şi altor instituţii de stat din Bucureşti sunt poziţionate în zona centrală a oraşului, intens tranzitată în timpul zilei.

Aceste sedii beneficiază de conexiuni cu o multitudine de linii ale transportului metropolitan (STB – Metrorex), fiind, de cele mai multe ori, mai uşor accesibile prin intermediul reţelei de transport public”, a scris viceprimarul, pe Facebook.

Viceprimarul vrea să convingă o mare parte din bucureșteni să renunțe la mașini

Potrivit acestuia, utilizarea transportului public cel puţin de către angajaţii de la stat ar însemna scoaterea din traficul bucureştean a câtorva mii de maşini. El a adăugat că transportul public este mai ieftin, mai nepoluant şi creează mobilitate în Capitală. Un plin de combustibil costă, în medie, 320 de lei, iar un abonament mixt pentru transport public STB – Metrorex 140 lei/lună, a completat Bujduveanu.

„Cu aceste argumente cred că voi convinge mare parte dintre bucureştenii care lucrează în sistemul public să renunţe la maşini, în favoarea transportului public, atunci când merg la serviciu. Sunt paşi către un mediu înconjurător mai sănătos, către mobilitate. Paşi spre normalitate”, a transmis viceprimarul.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.