Newsbucuresti.ro: Nu mai sunt paturi la ATI în două spitale din București. Ce măsuri iau managerii 1
Social Ultima Ora

Newsbucuresti.ro: Nu mai sunt paturi la ATI în două spitale din București. Ce măsuri iau managerii

Toate paturile ATI de la Institutul Matei Balș și Spitalul Victor Babeș din București sunt ocupate în momentul de față cu pacienți aflați în stare gravă din cauza COVID, atrag atenția managerii unităților spitalicești, scrie newsbucuresti.ro.

Cei mai mulți dintre pacienții care ajung la ATI sunt tineri nevaccinați anti-Covid, atrag atenția medicii.

Dr. Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş, a declarat că numărul de pacienţi internaţi cu Covid pe secţiile spitalului este mare şi că în curând încă o secţie a unităţii sanitare va fi transformată în secţie Covid pentru că este nevoie de locuri suplimentare, scrie news.ro.

Medicul spune că numărul de pacienţi internaţi cu Covid pe secţiile spitalului este mare.

În curând, spune ea, încă o secţie a unităţii sanitare va fi transformată în secţie Covid, pentru că este nevoie de locuri suplimentare.

Potrivit medicului, sunt situaţii în care pacienţii sunt redirecţionaţi spre alte spitale. Cei mai mulţi dintre cei care vin la spital sunt tineri nevaccinaţi, iar preponderent ajung cu afecțiuni respiratorii. Mulţi dintre ei nu au boli asociate.

“În momentul de faţă sunt cam 120-130 de pacienţi cu Covid internaţi în spital, 7 în terapie intensivă în acest moment, adică toate locurile disponibile. (…)

Sunt mulţi tineri, pentru că de fapt majoritatea vârstnicilor au fost vaccinaţi deja în primele etape şi mulţi dintre cei tineri au ales să rămână nevaccinaţi, drept pentru care ei sunt acum cei majoritar afectaţi”, a spus managerul spitalului Victor Babeş.

19 paturi de ATI din 19, ocupate la Matei Balş

Și dr. Adrian Marinescu, director medical al Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală, a explicat pentru News.ro că toate cele 19 locuri din ATI sunt ocupate.

160 de pacienţi sunt internaţi pe secţiile Institutului, ceea ce înseamnă în jur de 70% din capacitatea de internare. Dr. Marinescu spune că “este greu să primeşti pacienţi critici din alte locuri din ţară, pentru că nu avem nici pentru noi loc”.

“Avem 160 de pacienţi, ceea ce înseamnă că am depăşit undeva la 70% din locurile de internare. Dacă vorbim doar de terapie intensivă, din păcate, acolo ele sunt ocupate. Sunt 19 paturi de ATI.

Pacientul vulerabil care era înainte este şi acum, cel cu boli asociate, cu o anumită vârstă.

Ce este diferit este că, fiind o variantă virală care se transmite mai uşor, ne aşteptăm ca şi tinerii, care interacţionează mult şi care într-un procent destul de important nu sunt vaccinaţi, să se infecteze, vom găsi în acest val mai mulţi tineri infectaţi”, a explicat directorul medical.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.