Newsbucuresti.ro: Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, cere medici şi medicamente de la UE 1
Social Ultima Ora

Newsbucuresti.ro: Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, cere medici şi medicamente de la UE

Ministerul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a cerut ajutorul Uniunii Europene, după dezastrul din spitalele româneşti. Acesta a cerut medici, dar şi medicamentul Tocilizumab, scrie newsbucuresti.ro.

Ministrul a cerut ajutor într-o discuţie purtată cu Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară.

Astfel, Cseke Attila a explicat comisarului european că România are nevoie de medici, dar şi de medicamentul Tocilizumab, folosit în tratarea pacienţilor cu forme severe de COVID-19.

„Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății a avut astăzi, 21 octombrie 2021, o nouă convorbire telefonică cu Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară.

Ministrul interimar al Sănătății a informat comisarul european despre situația epidemiologică la nivel național din acest moment, subliniind faptul că România încă nu a atins vârful acestui val pandemic, iar rata de vaccinare a crescut în ultima perioadă, dar insuficient.

Cseke Attila a solicitat sprjin comisarului european pentru identificarea unor soluții mai rapide de aprovizionare a spitalelor cu medicamentul Tocilizumab, utilizat la tratarea pacienților cu forme severe de COVID-19 și pentru echipe medicale care să sprijine, pe perioade determinate, personalul medical român din prima linie.

De altfel, ministrul interimar al Sănătății a avut în după-amiaza de ieri o discuție similară cu omologul polon, Adam Niedzielski care a asigurat ministrul român că analizează posibilitatea acordării de ajutor medical României”, potrivit unui comunicat de presă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.