Cea mai mare gimnastă a tuturor timpurilor, Nadia Comăneci
Cea mai mare gimnastă a tuturor timpurilor, Nadia Comăneci
Sport Ultima Ora

Nadia Comăneci împlinește astăzi 60 de ani. Cum arată acum, ”Zeița de la Montreal”. FOTO

Nadia Comăneci, „Zeiţa de la Montreal”, românca multipla campioană olimpică, mondială şi europeană care a scris istorie în gimnastica mondială reuşind primul 10 perfect, a împlinit, vineri, 60 de ani.

Nadia Comăneci, născută la 12 noiembrie 1961, a început gimnastica la vârsta de 5 ani, fiind selecţionată de antrenorul Marcel Duncan şi legitimată la AS Flacăra Oneşti, conform cosr.ro.

Din 1971 a fost antrenată de Bela şi Martha Karolyi, iar la vârsta de 11 ani a câştigat primul său titlu de campioană naţională absolută. Jumătate de an mai târziu a  concurat la categoria maestre, unde a ocupat locul al treilea.

Nadia Comăneci împlinește astăzi 60 de ani. Cum arată acum, ”Zeița de la Montreal”. FOTO 7

În 1976, la Jocurile Olimpice de la Montreal – ediţie a JO care a intrat în istoria sportului drept “Olimpiada Nadia Comaneci”, după ce  Nadia a primit şapte note de 10 (primele în istoria concursurilor oficiale de gimnastică!) şi a stabilit un “record absolut”: 20 de puncte, la paralele inegale (potrivit codului de punctaj de la acea vreme).

Nadia Comăneci împlinește astăzi 60 de ani. Cum arată acum, ”Zeița de la Montreal”. FOTO 8

Nadia Comăneci a cucerit cinci medalii la Montreal, trei de aur, la individual compus, bârnă şi paralele, una de argint, cu echipa României, şi una de bronz, la sol.

Nadia Comăneci împlinește astăzi 60 de ani. Cum arată acum, ”Zeița de la Montreal”. FOTO 9

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.