Momente de panică la Washington: un avion s-a prăbușit direct peste liniile de înaltă tensiune 1
Externe Social Ultima Ora

Momente de panică la Washington: un avion s-a prăbușit direct peste liniile de înaltă tensiune

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit duminică peste linii electrice de înaltă tensiune la aproximativ 48 de kilometri nord de Washington, D.C., provocând întreruperi masive de curent, echipa de salvare lucrând până târziu în noapte pentru a salva persoanele aflate la bordul aeronavei încurcate în cabluri.

Aeronava s-a prăbuşit în jurul orei locale 17:30 (22:30 GMT) în condiţii de ceaţă şi umezeală în comunitatea suburbană Montgomery Village, Maryland, conform serviciului de pompieri şi salvare. Avionul a fost prins în liniile electrice la aproximativ 30 de metri de sol, informează Agerpres.

Impactul a cauzat întreruperi de curent pentru aproximativ 120.000 de clienţi, potrivit Pepco, compania de utilităţi din zona Washington.

Au fost închise mai multe drumuri şi multe semafoare din zonă nu mai funcţionează.Pompierii au spus iniţial că două persoane sunt în viaţă, în interiorul avionului, deşi şeful pompierilor a refuzat ulterior să confirme numărul celor aflaţi la bord.Scott Goldstein, şeful pompierilor din comitatul Montgomery, a declarat că echipa de salvare este în contact cu doi ocupanţi ai avionului, pe care îi sună pe telefoanele mobile la intervale regulate.

El a refuzat să descrie starea acestora, menţionând doar că păstrează contactul cu ei.

„Nu există altă modalitate de a determina dacă este sigur să accesăm stâlpul până când acesta nu este împământat, ceea ce înseamnă că echipajele trebuie să urce pentru a pune cleme şi cabluri pe linii” pentru a se asigura că nu există electricitate statică sau curent rezidual, le-a spus Goldstein reporterilor. A adăugat că avionul trebuie, de asemenea, fixat de stâlp înainte ca ocupanţii să poată fi evacuaţi.

Potrivit Administraţiei Federale a Aviaţiei, aeronava Mooney M20J zbura din Westchester, New York şi urma să aterizeze la Montgomery Airpark, în apropiere de locul accidentului.

VIDEO

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.