Zarvă la Aeroportul Otopeni. Radu Mazăre este așteptat cu lunetiști
Ultima Ora Social

Mișcare de ultim moment a lui Radu Mazăre. Contestă condamnarea de 9 ani de închisoare

Radu Mazăre, în prezent în Madagascar, a depus prin avocații săi o contestație în anulare față de decizia ÎCCJ prin care a fost condamnat definitiv la 9 ani de închisoare cu executare, în dosarul retrocedării plajelor. Contestația a fost depusă luni și, până în prezent, nu a fost stabilit un termen, potrivit Mediafax.

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, contestă la ÎCCJ decizia de condamnare la 9 ani de închisoare cu executare, în dosarul retrocedării plajelor. Mazăre a depus, luni, prijn avocații săi, la instața supremă, contestația în anulare, cauza fiind în cameră preliminară, potrivit site-ului ÎCCJ. Până în prezent nu a fost stabilit un termen de judecată.

Radu Mazăre se află, de la finele anului 2017, în Madagascar.

Judecătorii instanţei supreme l-au condamnat, în 8 februarie, la 9 ani de închisoare cu executare pe fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, decizia fiind definitivă. De asemenea, o pedeapsă cu executare a fost dispusă şi pentru Cristian Borcea, acesta primind 5 ani. Borcea s-a întors în detenţie după ce a fost eliberat condiţionat în urmă cu câteva luni.

În primă instanţă, fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti, în acest dosar, în iulie 2017, la patru ani de închisoare cu suspendare. La fond, Cristian Borcea a fost achitat.

Mazăre a fost acuzat, alături de alţi funcţionari, de atribuirea nelegală a unor terenuri (plaje și faleze din Constanța), prejudiciul estimat de DNA ridicându-se la 114 milioane de euro. Decizia instanţei a venit după nouă ani de procese şi alte opt amânări consecutive de pronunţare a unei sentinţe.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.