Mirel Rădoi și-a divulgat salariul primit de la FRF. Cât câștigă selecționerul naționalei de tineret 1
Mirel Rădoi
Ultima Ora Sport

Mirel Rădoi și-a divulgat salariul primit de la FRF. Cât câștigă selecționerul naționalei de tineret

Mirel Rădoi, selecționerul naționalei de tineret a României, a vorbit deschis despre salariul pe care îl primește de la Federația Română de Fotbal (FRF) pentru funcția pe care o deține.

În plus, antrenorul care a obţinut nota maximă, 10, la examenul practic pentru licenţa Pro, a precizat că este el cel care a decis să nu îi fie mărită sumă de bani, pe care o câștigă, în funcție de performanțe.

„(n.red. – dacă i-a fost mărit salariul) Nu, dar nu aveam în contract aşa ceva. La echipele naţionale a fost această idee adusă în discuţie. Şi spun sincer că nu am fost de acord. La o echipă de club se poate, la o echipă naţională, nu. Să zicem că acceptăm că un antrenor de la echipa naţională realizează o performanţă şi îi mărim salariul. Peste doi ani are o nouă calificare. Dacă nu se califică, ce facem? Îi tăiem din salariu?

La echipa mare sunt lucrurile diferit. Noi, din punct de vedere financiar, la o calificare la Campionatul European, aducem 300.000 de euro. Echipa mare, la un Campionat European, aduce nouă milioane”, a spus Mirel Rădoi, la Telekom Sport, acolo unde a menționat că primeşte sub 5.000 de euro lunar din partea Federaţiei Române de Fotbal.

Naţionala U21 a României a ajuns până în semifinale la Campionatul European 2019, după ce a câştigat grupa C (4-1 cu Croaţia, 4-2 cu Anglia, 0-0 cu Franţa). În penultimul act al competiţiei, tricolorii au fost învinşi cu 2-4 de selecționata Germaniei.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.