Mirel Rădoi, adversarul lui Cristiano Ronaldo. Întâlnirea decisivă, are loc pe 15 mai. Cariera de fotbalist
Mirel Rădoi, adversarul lui Cristiano Ronaldo. Întâlnirea decisivă, are loc pe 15 mai. Cariera de fotbalist
Sport Ultima Ora

Mirel Rădoi, adversarul lui Cristiano Ronaldo. Întâlnirea decisivă, are loc pe 15 mai. Cariera de fotbalist

Fostul fundaș al Stelei și al Naționalei, Mirel Rădoi a semnat cu echipa Al-Ta’ee, din Arabia Sudită.

Mirel Rădoi va avea prima confruntare cu celebrul jucător portuhgez, Cristiano Ronaldo, care jocă la Al Nassr, pe 15 mai, informează clubul saudit.

Informația a fost făcută publică pe rețelele sociale chiar de către clubul din Arabia Saudită.

Mirel Rădoi va fi adversarul lui Ronaldo
Mirel Rădoi va fi adversarul lui Ronaldo

Mirel Rădoi a fost adus pentru a-l înlocui pe portughezul Pepa. Lusitanul se afla la cârma formației din iulie 2022, însă forma foarte slabă din ultimele runde – o victorie și patru înfrângeri – i-a determinat pe conducători să-l înlocuiască.

Arabia Saudită nu-i este străină lui Mirel Rădoi. Acesta a jucat acolo între 2009 și 2011, pentru Al Hilal. De asemenea, a mai evoluat alți patru ani în Golf, la echipe din Emiratele Arabe Unite și Qatar, deci n-ar trebui să aibă probleme de adaptare.

În schimb, va fi prima dată când Mirel Rădoi va antrena în afara României, după experiențele de la FCSB, U21, naționala de seniori și Universitatea Craiova.

Confruntarea cu Ronaldo, abia în luna mai

Mirel Rădoi va trebui să aștepte până pe 15 mai pentru a se duela cu superstarul portughez Cristiano Ronaldo. Abia atunci este programată partida cu Al Nassr din campionat.

Partida tur dintre Al Taee și Al Nassr a avut loc în urmă cu două săptămâni și a fost câștigată de Al Nassr, acasă, cu 2-0.

Al șaselea antrenor român de la Al Taee

Mirel Rădoi nu va fi primul antrenor român care o va pregăti pe Al Taee.

Alți cinci tehnicieni au fost înaintea sa la cârma formației din Arabia Saudită: Liță Dumitru (ianuarie-mai 2000), Alexandru Moldovan (iulie 2002-ianuarie 2003), Doru Isac (iunie 2012-mai 2013), Liviu Ciobotariu (decembrie 2017-septembrie 2018) și Claudiu Niculescu (iunie 2019-octomrie 2019).

Mirel Matei Rădoi (n. 22 martie 1981, Drobeta-Turnu Severin, Mehedinți, România) este un antrenor român de fotbal și fost jucător.

Și-a petrecut majoritatea carierei de fotbalist la Steaua București, echipă la care și-a făcut și debutul în meseria de antrenor.

În martie 2018 a acceptat funcția de manager sportiv al naționalei U21 a României,[1] iar din august 2018 a fost numit antrenor principal al reprezentativei de tineret U-21 cu care s-a calificat la Campionatul European din 2019 U-21 și cu care a ajuns până în semifinalele competiției. Din 2019 până în 2021 a fost antrenorul principal al echipei naționale de fotbal a României.[2]

Palmares

Mirel Matei Rădoi are în palmares trei trofee (situația din 2008) de campion al României, câștigate cu Steaua București respectiv FCSB, pentru care a activat și căpitan de echipă, și cu care a jucat în Liga Campionilor UEFA și în semifinalele Cupei UEFA. Ca membru al echipei naționale a României, a participat la Campionatul European din 2008.

Cariera

Mirel Rădoi a început să joace fotbal la vârsta de 8 ani; la început pe postul de portar, apoi ca fundaș. Prima echipă din cariera sa a fost FC Drobeta-Turnu Severin, din orașul natal. Aici a fost remarcat de antrenorul de atunci al echipei Extensiv Craiova, Sorin Cârțu, la un meci oficial din campionatul destinat juniorilor republicani, în care a marcat două goluri.

După o săptămână a semnat un contract cu Extensiv Craiova.

Impresionat de calitățile lui, Cârțu l-a adus la Craiova, plătind atunci banii de transfer, 6.000 de dolari, din propriul buzunar.[

A debutat în prima divizie, în partida Extensiv-Dinamo, încheiată cu victoria bucureștenilor, scor 1-0. Încă de atunci, Cârțu îl vedea ca pe un mare talent, deși la vremea aceea nimeni nu-i dădea atenție. A stat la Extensiv 6 luni. A refuzat o ofertă venită din partea acționarilor de la Dinamo, Rădoi refuzând oferta pentru că dorea să ajungă la Universitatea Craiova. Steaua a avut câștig de cauză, oferind o sumă mai mare.

Steaua București până în 2003, ulterior evoluând pentru FCSB

Rădoi a fost remarcat, după numai cinci luni, de fratele antrenorului de atunci al echipei Steaua. Deși Extensiv Craiova a retrogradat în Divizia C în acel sezon, Rădoi a ajuns la Steaua sub comanda lui Victor Pițurcă, pentru suma de 100.000 de dolari.

Despre prima lui zi în vestiarul campioanei, Rădoi spunea că „a fost un șoc în sensul pozitiv. M-am trezit în vestiar cu Baciu, Miu, Belodedici, jucători pe care îi vedeam la televizor, parcă era un vis”.[4] A debutat la Steaua pe 4 martie 2000, într-un meci de Divizia A.

Evoluțiile sale excelente i-au adus un loc de titular în formația roș-albastră, iar apoi, banderola de căpitan al celei mai titrate formații de club din România. În 2001 a câștigat cu Steaua primul său titlu, apoi a urmat câștigarea Supercupei României, în fața echipei FC Dinamo București.

Împreună cu echipa, în sezonul 2004-2005 a câștigat cel de-al doilea titlu de campion, iar în cel imediat următor, Steaua a câștigat al 23-lea titlu de campioană a României și al treilea din cariera lui Mirel Rădoi.

Pe 29 martie 2006 a primit Medalia „Meritul Sportiv” clasa a II-a cu o baretă din partea președintelui României de atunci, Traian Băsescu, pentru că a făcut parte din lotul echipei FC Steaua București, care obținuse până la acea dată calificarea în sferturile Cupei UEFA 2005-2006.[6] Hagi a fost primul antrenor care l-a înaintat pe postul de mijlocaș, la echipa națională, în meciul cu Georgia (2-0).[3] Jose Mourinho l-a urmărit la mai multe meciuri, jucate în România, cu dorința de a-l transfera la Inter, dar în cele din urmă ajunge la Al Hilal.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.