Guvernul va modifica joi prin ordonanță de urgență legea sănătății. Vezi ce se schimbă la concediul medical
Ultima Ora Social

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, DETALII despre intervenția lui Florin Busuioc. Poveștile sunt ÎN CONTRADICȚIE

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, DETALII despre intervenția lui Florin Busuioc. Poveștile sunt ÎN CONTRADICȚIE

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a vorbit, la Digi24, despre starea în care se află actorul Florin Busuioc, care a suferit un infarct, în timp ce se afla la Craiova. Ministrul Sănătății a precizat că prezentatorul TV nu a fost operat de un medic rezident, ci de o echipă întreagă de medici.

„Am fost în legătură cu cei din Craiova până aseară târziu. El nu a fost. El nu a fost stentat de către un medic rezident. Medicul rezident a făcut parte din echipa, a asistat la această procedura, dar stentul a fost pus de un medic primar. A mai asistat un medic cu competențe europene. Echipa a fost pregătită. Operația a avut loc la spitalul județean, în compartimentul de cardiologie interventională, unde i s-a montat un stent. În cadrul spitalului județean de urgență există acea cilinica de cardiologie cu zona de cardiologie intervențională. Acolo a fost stentat Florin Busuoic”, a explicat ministrul sănătății Sorina Pintea.

Ministrul Sănătății, Sorin Pintea, a confirmat faptul că șeful de secție de la spitalul din Craiova nu a răspuns la telefon, însă acest lucru nu înseamnă că cineva nu și-a făcut treaba.

„Lucrurile s-au desfășurat cât se poate de normal. A beneficiat de intervenția medicilor. A fost resuscitat de SMURD, apoi la spital s-a făcut tromboliză. A suferit un infract major”, a declarat, miercuri, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, la Antena3.

„Florin Busuioc are parte de cele mai bune îngrijiri. Este adevărat că șeful se secție nu a răspuns la telefon, dar asta nu înseamnă că cineva nu și-a făcut treaba (…) A fost contactat șeful de secție, care nu a răspuns, apoi managerul l-a sunat pe următorul, medicul primar Trașcă, care a făcut intervenția. Medicul rezident despre care se spune că a făcut intervenția a asistat la intervenție”, a mai declarat Sorina Pintea.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.