Manualele şcolare vor fi cumpărate prin licitaţie. Regulamentul, publicat în Monitorul Oficial
Uniunea Editorilor din România sare la gâtul ministerului educației. Manuale noi luate prin numeroase nereguli
Ultima Ora Social

Ministrul Educației, Valentin Popa, face anunțul. Cum stăm cu manualele școlare pentru noul an

Ministrul Educației, Valentin Popa, face anunțul. Cum stăm cu manualele școlare pentru noul an

Ministrul Educației, Valentin Popa, a oferit informații despre situația manualelor școlare. Acesta a anunțat că România are o criză de autori de manuale, iar cărțile școlare de limba engleză lipsesc, precizând că în toamna va fi organizat un grup de lucru prin intermediul căruia vor fi instruiți profesorii pentru a elabora manuale. Mai mult, ministrul ii îndeamnă pe cei interesați să vadă manualele online, pe site-ul dedicat acestora.

Ministrul Educației, Valentin Popa, a aflat notele fiicei sale la Bacalaureat
Valentin Popa
„Am dori că în toamna să avem un simpozion, o conferință, un grup de lucru în care să încercăm să instruim cât mai multe cadre didactice pentru a putea elabora manuale școlare, deoarece avem o criză de scriitori de manuale. De exemplu, încă avem o lipsa a manualelor de limba engleză. Nu am primit manuscrise suficiente care să se califice pentru a avea manual de limba engleză.

Uimitor, dar această este realitatea și în general nu avem suficient de multe manuscrise astfel încât să avem pentru fiecare disciplină cel puțîn trei manuale pe care să le oferim cadrelor didactice să fie alese pentru a fi tipărite. Sunt manuale, dar nu la toate disciplinele”, a declarat ministrul Educației Naționale, Valentin Popa, în cadrul unei conferințe de presă în care a prezentat bilanțul primelor șase luni de conducere a instituției.

De asemenea, Valentin Popa a mai menționat că în noul an de învățământ peste 500.000 de elevi vor beneficia de manuale noi.
„Manualele școlare este un subiect intens și probabil principala sarcina a Ministerului Educației. Anul acesta vor beneficia de manuale școlare peste 500.000 de elevi din clasele I-VI, la 63 de discipline. Există la editura didactică 105 titluri noi, din care, în premieră, sunt 40 de traduceri în limbile minorităților din România pentru un număr de 2,6 milioane de exemplare”, a mai adăugat Valentin Popa.
Ministrul învățământului a mai precizat că manualele pot fi văzute online pe site-ul www.manuale.edu.ro, precizând că sunt frumoase însă „puțîn cam încărcate”.
„Dacă accesăm, vom vedea că sunt foarte frumoase, veți găsi discipline care sunt în trei versiuni, altele în două sau într-o singură versiune, precum istoria. Nu am avut mai multe versiuni calificate. Din punct de vedere estetic sunt frumoase, din punct de vedere al conținutului, cred că sunt puțîn cam încărcate, dar așa știu să scrie manuale specialiștii noștri din sistem”, a mai precizat Valentin Popa.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.