Ministrul Educației, Ligia Deca
Ministrul Educației, Ligia Deca
Social Ultima Ora

Patronatele din turism, pun presiune pe Ministrul Educației, Ligia Deca. ”Prelungiți vacanța elevilor până în 18 septembrie”

Ministrul Educației, Ligia Deca, este presată de către patronatele din turism să prelungească vacanța elevilor până în 18 septembrie.

Patronatele spun că, Ordinul de ministru, care prevede începerea anului școlar pe data de 11 septembrie aduce multe deservicii, turismului din România.

”Conform proiectului de Ordin de Ministru pus in dezbatere publica de către Ministerul Educației, Anul şcolar 2023 – 2024 va începe pe 11 septembrie , urmând să se încheie pe 21 iunie.

Toate Asociatiile Patronale de pe Litoral si din Delta Dunarii mai sus mentionate, la care se adauga Asociatii Patronale din HORECA din Romania si Organizatia de Management de Destinatie MANGALIA – solicita ferm amânarea datei de începere a școlii până la 18 Septembrie, considerând ca o săptămâna de vacanță suplimentară va permite copiilor si părinților, dar și cadrelor didactice, să se bucure mai mult de vremea frumoasă si de timp benefic pentru refacerea capacitatii de pregatire scolară in vederea noului An scolar.

MULTE din familiile cu copii se vor putea astfel bucura si de tarifele scazute in Ofertele speciale din luna septembrie in Destinatii de vacanta de Litoral, Delta Dunarii, sau, desigur, de zile de vacanta in destinații montane, balneare, sau de City break in orașe din România sau din lume.

Constatam ca, in continuare, in ciuda apelurilor repetate, de peste 15 ani, anual, formulate de Federațiile si Patronatele din industria ospitalității din România , deciziile Miniștrilor Educației continuă sa ignore interesul pe care administrația centrală ar trebui să îl aloce, cu adevărat, Industriei Ospitalității si atragerii de turisti si de vizitatori in destinația ROMÂNIA.

Considerăm ca aceasta situatie repetata reprezinta un act de subminare a economiei si prioritaților judetene si nationale in privinta Industriei Ospitalitatii si a promovarii Destinației ROMÂNIA.

Cerem susținere fermă din partea Primului Ministru in acest sens si așteptăm sa vedem că, in sfârșit, si Turismul devine o prioritate reală in această țară, așa cum se întâmpla in Grecia, Turcia, Bulgaria, ca să enumerăm doar trei dintre Destinațiile concurente si vecine”, spun patronii din turism.

Patronatele din turism, pun presiune pe Ministrul Educației, Ligia Deca
Patronatele din turism, pun presiune pe Ministrul Educației, Ligia Deca

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.