Cum vor circula trenurile de metrou
Cum vor circula trenurile de metrou
Ultima Ora Social

Metrorex, anunț mare pentru bucureșteni. Circulația metroului nu va fi afectată

Reprezentanții Metrorex și Alstom au stabilit că plata primei tranșe, de 25 milioane lei din datori să se facă în perioada imediat următoare, urmând că diferența să se plătească eșalonat până la sfârșitul anului, astfel încât circulația metroului să nu fie afectată, anunță Metrorex.

„Directorul general al Metrorex, Marin Aldea, a avut discuții cu directorul general al Alstom, Gabriel Stanciu și au concluzionat că serviciile nu se vor suspendă începând de luni, urmând că împreună să identifice solutiii pentru rezolvarea acestei situații, precizează compania, care asigură publicul călător că serviciile de mentananță nu vor fi întrerupte, iar circulația trenurilor de metrou nu va fi afectată.

Compania Alstom, furnizor de servicii de întreținere, a notificat Metrorex pentu plata unor facturi restante de 132 de milioane de lei, iar dacă plățile nu vor fi făcute, firma urma să își reducă activitatea de săptămâna viitoare, a declarat pentru MEDIAFAX Gabriel Stanciu, directorul Alstom Transport. Această situație ar fi afectat circulația metroului. Metrorex nu a mai făcut plăți din octombrie anul trecut pentru serviciile de mentenanță prestate de Alstom. Directorul Alstom spune că firma sa a ajuns la pragul maxim de expunere, iar creditele sunt scumpe, de unde nevoia de bani.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.