Senazațional: Parlamentarii puterii trec în opoziție!
Ultima Ora Social

Mesajul prim-ministrului Viorica Dăncilă cu ocazia “Zilei Naționale Constantin Brâncuși”

Mesajul prim-ministrului Viorica Dăncilă cu ocazia “Zilei Naționale Constantin Brâncuși”

 Ziua de 19 februarie reprezintă un omagiu adus de poporul român lui Constantin Brâncuși, marele artist care a purtat cu sine, în întreaga lume, identitatea noastră naţională.

Din opera lui Brâncuși străbate simplitatea vieţii puternic legată de credințele creștine, împletită cu un rafinament și o finețe aparte. Creația sa constituie o moștenire importantă lăsată poporului român: Ansamblul monumental din Târgu Jiu, construit în memoria soldaților care au murit în timpul Primului Război Mondial, compus din  Masa Tăcerii, Poarta Sărutului şi Coloana Infinitului.

România, deținătoare a Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, susține promovarea valorilor culturale româneşti armonios integrate în  cultura europeană. Reafirm intenția Guvernului de a susține unitatea în diversitate prin acțiunile și activitățile întreprinse pe plan european, în special în domeniul cultural.

Cu prilejul « Zilei Naționale Constantin Brâncuși » onorăm sculptorul, vizionarul, omul de geniu, făuritorul de forme inspirate de tradiție, care au devenit opere de referință ale sculpturii moderne la nivel mondial.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.