Măsuri speciale de securitate la alegerile din 27 septembrie! Ministrul sănătății a făcut anunțul! 5
Ultima Ora Social

Măsuri speciale de securitate la alegerile din 27 septembrie! Ministrul sănătății a făcut anunțul!

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă comună la care au participat şi ministrul de Interne şi şeful AEP şi în care au fost anunţatemăsuri în perspectiva alegerilor locale, că dacă alegătorul are temperatură peste 37,3, este prioritar şi va merge către o urnă şi cabină de vot dedicată, care va fi utilizată doar pentru astfel de cazuri şi care se va dezinfecta după fiecare participant.

Urna mobilă va fi trimisă mai întâi la votanţii non-COVID. Printre măsurile şi acţiunile de sănătate publică care trebuie respectate în ziua votării la alegerile locale din 27 septembrie se numără purtarea obligatorie a măştii de protecţie care să acopere nasul şi gura, precum şi dezinfectarea la intrarea şi ulterior ieşirea din secţia de vot, potrivit anexei din ordinul comun al Ministerului Sănătăţii, MAI şi AEP, document obţinut de News.ro.

În secţia de vot vor fi cel mult 5 alegători şi va fi respectată distanţa de 1 metru între persoane. Va fi făcută şi o dezinfecţie în sediilor secţiilor de votare şi vor exista, pe cât posibil, circuite separate de intrare şi de ieşire în secţia de votare care vor fi marcate cu indicatoare.

Locurile de staţionare în afara şi în sediul secţiei vor fi marcate pentru a fi respectată distanţa de 1 metru.

”V-am spus că va fi o lună de foc, care va începe prin măsuri de revenire la normalitate, redeschiderea restaurantelor, începutul şcolii, alegerile de pe 27 septembrie.

Am avut un ordin comun cu MAI tocmai pentru a explica desfăşurarea şi normele de aplicat în campanie electorală.

Acum avem un ordin comun care stabileşte acele norme din ziua alegerilor.

Ţin să menţionez situaţii deosebite, în care alegătorul vine şi prezintă la triaj temperatură peste 37,3.

El este prioritar şi va merge către o urnă şi cabină de vot dedicată. Se alege una din urne şi va deveni din acel moment urnă şi cabină de vot dedicată, pentru cei care prezintă simptome sau febră.

Se va dezinfecta după fiecare participant.

Urna mobilă va merge întâi la cei care au patologie non-COVID, urmând secundar cei care se află în izolare sau în carantină”, a explicat ministrul.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii