Marinarii luați prizonieri în Crimeea AU FOST MUTAȚI la Moscova
Ultima Ora Externe

Marinarii luați prizonieri în Crimeea AU FOST MUTAȚI la Moscova

Marinarii luați prizonieri în Crimeea AU FOST MUTAȚI la Moscova

Marinarii ucraineni făcuţi prizonieri duminică în largul Crimeii, după ce garda de coastă rusă a interceptat două vedete şi un remorcher ale armatei ucrainene, au fost transferaţi într-o închisoare la Moscova, au anunţat joi pentru AFP doi dintre avocaţii lor.

”Au fost transferaţi la închisoarea Lefortovo la Moscova”, a declarat avocatul Gemil Temişev, precizând că deţine aceste informaţii de la ”avocaţi din Lefortovo”, o celebră închisoare din capitala rusă.

”Marinarii au fost transferaţi cu avionul la Moscova” după-amiază, ”probabil că au aterizat deja”, a precizat o avocată, Emine Avamilieva.

Potrivit lui Temişev, el şi alţi avocaţi au încercat să-şi vadă clienţii în centrul de detenţie unde erau păziţi la Simferopol, capitala Crimeii, dar nu li s-a dat voie să intre acolo.

Cei doi avocaţi nu au precizat dacă toţi marinarii au fost transferaţi la Moscova, îndeosebi cei trei răniţi care sunt spitalizaţi în micul oraş Kerci, aproape de locul confruntării.

Un tribunal din Simferopol i-a plasat în detenţie provizorie, până pe 25 ianuarie 2019, pe cei 24 de marinari făcuţi prizonieri în cursul confruntării din largul Crimeii.

Ucraina a calificat miercuri drept ”barbarie” detenţia lor ”ilegală”. Kievul consideră că marinarii sunt ”prizonieri de război” şi cere eliberarea lor ”imediată”, potrivit unui comunicat al diplomaţiei ucrainene.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.