Manifestație la Madrid împotriva procesului liderilor separatiști
Ultima Ora Externe

Manifestație la Madrid împotriva procesului liderilor separatiști

O manifestaţie de protest faţă de procesul liderilor separatişti catalani a adunat sâmbătă o mulţime numeroasă la Madrid, pentru prima oară în afara regiunii catalane, relatează dpa.

Manifestaţia, la care au luat parte zeci de mii de persoane, s-a desfăşurat sub sloganul ‘Autodeterminare nu este o crimă’.

Agitând fotografii ale inculpaţilor, protestatarii au cerut ‘Libertate pentru prizonierii politici’.

Într-o imagine neobişnuită pentru capitala Spaniei, bulevardul central Paseo del Prado a fost acoperit de culorile roşu, galben şi albastru, ale drapelului Estelada al mişcării catalane de independenţă.Doisprezece lideri separatişti catalani sunt judecaţi, într-un proces care a început în februarie la Curtea Supremă de la Madrid, pentru rolul jucat în referendumul de independenţă din octombrie 2017.

Demonstraţia de sâmbătă de la Madrid a fost organizată de Adunarea Naţională catalană (ANC) şi de alte circa 50 de grupuri şi partide politice pro-independenţă.

Media locale au relatat că aproximativ 500 de autocare au fost închiriate pentru a-i aduce pe manifestanţi în capitală şi că au fost puse în circulaţie trenuri speciale.

Cinci sute de poliţişti au fost mobilizaţi pentru acest eveniment.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii