Magistrații îi dau Decisiva omului lui Dăncilă. Dana Gîrbovan Umilită de magistrați
Magistrații îi dau Decisiva omului lui Dăncilă. Dana Gîrbovan Umilită de magistrați
Ultima Ora Justiție

Magistrații îi dau Decisiva Danei Gîrbovan. Umilință maximă. Iohannis o va respinge

Magistrații din Asociația „Mișcarea pentru Apărararea Statului Procurorilor” (AMASP), o umilesc pe judecătoarea Dana Gîrbovan, președinta UNJCR, propusă de premierul Dăncilă pentru postul de ministru al justiției.

Magistrații îi aduc aminte premierului Viorica Dăncilă declarațiile Danei Gîrbovan care au fost pro schimbarea legilor justiției inițiate de Florin Iordache și Eugen Nicolicea.

”După Gheorghe Stan și Cristian Deliorga, Dana Gârbovan ne arată cum se construiește o carieră de succes din funcția de magistrat. Redăm mai jos câteva din puzderia de cugetări ”obiective”, ”dezinteresate”, ”fără iz politic” ale acesteia:

1. GRECO ”ignoră cu bună știință lucruri evidente, nu face altceva decât să dovedească, o dată în plus, subiectivismul și/sau superficialitatea experților (…) în redactarea acestor rapoarte.”

2. ”Propunerea Președintelui Klaus Iohannis de a include problema justiției într-un «acord/pact national» pe care să-l semneze toate partidele, este pur și simplu demagogie și folosirea – pentru a câta oară? – a subiectului justiției în scop electoral și populist”.

3. Ambasadele și reprezentanții Uniunii Europene, ”cu toții au aplaudat «progresele» făcute cu prețul prejudicierii independenței justiției, prin intruziunea SRI-ului în actul de justiție…” asta deși nu e lămurit încă de comisiile de specialitate din parlament ”în ce a constat, în concret, implicarea lucrătorilor SRI în dosarele penale…” .

4. ”Aceste cuvinte ale Papei Francisc sunt mai actuale ca oricând în România de azi, în care românii au votat la referendum ca o categorie de oameni să fie excluși de la iertare în mod absolut, anulând astfel învățătura de bază a creștinismului. ” , ”Când presa vremii și intelectualii de mucava aduceau osanale ideologiei socialiste, lăudând marile realizări ale comunismului, o mână de episcopi și preoți au avut curajul să critice, fie prin predici, fie prin scrisori pastorale, comunismul ca ideologie anti-umană. (…) Greco-catolic sau nu, exemplul episcopilor martiri greco-catolici este un model de curaj și eroism de a sta drept și, indiferent de opinia majorității, a rosti adevărul cu orice preț.”

5. ”Numărul mare de dosare ce vizau magistrați, instrumentate de DNA, coroborat cu faptul că o parte însemnată din aceste dosare au fost deschise din oficiu, precum și cu durata îndelungată a urmăririi penale, prezintă suficiente elemente pentru a conclude că aceste dosare au reprezentat, într-adevăr, o presiune pusă pe magistrați.

”Unii probabil s-ar putea întreba dacă propunerea pentru funcția de ministru al justiției chiar consideră că organizațiile internaționale sunt superficiale și ar trebui ignorate, dacă te poți adresa președintelui republicii cu termeni precum ”demagog” și ”populist”, dacă cetățenii pot fi împărțiți în buni și răi creștini în funcție de cum au votat la referendum cu privire la amnistierea/gratierea faptelor de coruptie, dacă poți să ieși cu informații nedocumentate despre numărul de dosare vizându-i pe magistrați și modul de constituire a acestora fără să îți ceri scuze după ce afirmațiile tale au fost infirmate sau dacă poți utiliza cu titlu de adevăr diferite teorii ale conspirației?

Ar putea să apară și întrebarea legitimă cu privire la cine sunt martirii zilelor noastre din magistratură și din Parlamentul României, din sfera politică, deținătorii adevărului, care stau drepți cu orice preț, în ciuda opiniei majorității populației, în ciuda presei vremii și a intelectualilor de mucava?Numirea doamnei judecător Dana Gârbovan în funcția politică de ministru al justiției e meritată și lămuritoare asupra zbaterilor acesteia de ceva vreme încoace. Pierderea mare este pentru UNJR care va rămâne astfel fără membri.”, spun procurorii.

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii