Atenționare de călătorie în Grecia. Lucrătorii feroviari sunt în grevă
Atenționare de călătorie în Croația. Cod portocaliu de vânt
Ultima Ora Social

MAE : Atenționare de călătorie în Portugalia. Ce se întâmplă acolo

MAE : Atenționare de călătorie în Portugalia. Ce se întâmplă acolo

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Portugheză că Institutul local al Mării şi Atmosferei (IPMA) a emis o avertizare de cod portocaliu de caniculă pentru miercuri şi de cod roşu de caniculă pentru joi, 2 august, pentru următoarele districte din centrul şi nordul ţării: Braganca, Evora, Guarda, Vila Real, Santarem, Beja, Castelo Branco, Portalegre şi Braga.

Totodată, IPMA a emis o avertizare de cod portocaliu de caniculă pentru data de 2 august pentru Lisabona, Leiria, Aveiro, Coimbra, Viseu, Porto, Faro, Setubal şi Viana do Castelo, arată un comunicat al MAE transmis miercuri AGERPRES.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Republica Portugheză: +351.213.968.812, +351.213.979.982, +351.213.966.463, +351.213.960.866, apelurile la ultimele două numere de telefon fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Lisabona: +351. 927.411.628, precizează sursa citată.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet lisabona.mae.ro, www.mae.ro, pagina de Facebook a Ambasadei României în Republica Portugheză şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.