Top 10 din box office-ul nord-american.''Mission: Impossible - Fallout'', cu Tom Cruise, pe primul loc
Lungmetrajul "Regele Leu/ Lion King", pe primul loc în box office-ul românesc
Ultima Ora Social

Lungmetrajul „Regele Leu/ Lion King”, pe primul loc în box office-ul românesc

 Lungmetrajul „Regele Leu/ Lion King”, de Jon Favreau, s-a situat pe primul loc în box office-ul românesc, cu încasări de 1.731.192 de lei în weekendul premierei, potrivit Cinemagia.

Istoria din „The Lion King” este deja cunoscută din desenul animat care a avut succes acum 25 de ani. Regizorul Jon Favreau, cunoscut pentru „Cartea junglei”, a transformat legenda de acum un sfert de secol în lungmetraj live-action, vocile personajelor aparţinând unor vedete ca Beyoncé Knowles, Donald Glover, Seth Rogen şi John Oliver.

Lungmetrajul cu supereroi „Omul-Păianjen: Departe de casă/ Spider-Man: Far From Home” se menține pe locul al doilea, cu încasări de 363.720 de lei. Jon Watts regizează noua secvență din seria dedicată supereroului Marvel. Zendaya, Tom Holland, Samuel L. Jackson și Jake Gyllenhaal pun umor și acțiune în epopeea SF. Și, deși este film american, supereroul își face treaba în Europa de data aceasta, din Veneția prin Praga, Berlin, până la Londra și înapoi acasă la New York.

Podiumul este completat de premiera „Anna”, un nou thriller de Luc Besson, care a avut încasări de 288.744,33 de lei. Regizorul francez a reușit să aducă pe marile ecrane de mai multe ori povești de neuitat cu asasini în centrul atenției. Pentru noua peliculă, Sasha Luss, Helen Mirren, Luke Evans și Cillian Murphy își dau întâlnire pe afiș. Iar criminalul seducător este Anna Politova, un personaj pregătit să se descurce în cele mai complicate situații.

Topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în cinematografele românești la sfârșitul săptămânii trecute este completat de „Annabelle 3/ Annabelle Comes Home/ Annabelle 3”, de Gary Dauberman (278.365,26 de lei), „Povestea jucăriilor 4/ Toy Story 4”, de Josh Cooley (116.036 de lei), „Singuri acasă 2/ The Secret Life of Pets 2”, de Chris Renaud și Jonathan del Val (93.691,37 de lei), „Stuber”, de Michael Dowse (81.904,90 de lei), „Bărbați în negru Internațional/ Men in Black: International”, de F. Gary Gray (74.561 de lei), „N-ai șanse, frate!/ Long Shot”, de Jonathan Levine (59.962,07 lei), și de „Yesterday”, de Danny Boyle (37.050,56 de lei).

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.