Lovitură pentru Ponta înainte de alegeri! Lista candidaților la Parlament a fost respinsă 1
Ultima Ora Politic

Lovitură pentru Ponta înainte de alegeri! Lista candidaților la Parlament a fost respinsă

Lista de candidaţi pentru Senat a filialei judeţene Olt a Pro România a fost respinsă deoarece pe aceasta au fost propuşi numai bărbaţi, astfel încât nu se asigură reprezentarea ambelor sexe, se precizează în hotărârea Biroului Electoral de Circumscripţie privind admiterea candidaturilor acestui partid pentru alegerile parlamentare, publicată vineri.

În judeţul Olt au depus liste complete de candidaţi pentru Senat şi Camera Deputaţilor: PSD, PNL, USR-PLUS, PMP, Pro România (fiind admisă doar lista pentru Camera Deputaţilor), UDMR, Partidul România Mare, Alianţa pentru Unirea Românilor, PP-USL, Partidul RE:START România, Partidul Ecologist Român.

 

Biroul Electoral Județean Bistrița-Năsăud a respins înscrierile la Senat pentru Alianța USR-PLUS și Partidul Verde, pentru că acestea nu au avut pe liste și candidați femei. Feonomenul este suprinzător, mai ales în cazul USR-Plus, unde liderul partidului, Cristina Iurișniți, este tocmai președinta Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați din Camera Deputaților.

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.