Dragnea s-a făcut bucătar
Dragnea s-a făcut bucătar
Ultima Ora Justiție

Spionul lui Dragnea a luat 9 ani de pușcărie!

Fostul ofițer de poliție judiciară al DNA, Dan Emil Manolachi, a primit sentința definitivă. Acesta a fost cercetat în urma fotografierii unui dosar în care era condamnat Liviu Dragnea. Ofițerul de poliție a fost prins și judecat. Acesta a primit 9 ani de închisoare în 2 dosare.

În ambele dosare este vorba de scurgeri de informațîi din anchetele DNA și de faptul că fostul polițist ii avertiza pe cei vizați de anchete că sunt monitorizați de procurorii anticorupție, precizează ziare.com.

Magistrații au motivat sporul de pedeapsa „având în vedere natură infracțiunilor săvârșite, impactul activității infracționale a condamnatului în ceea ce privește gestionarea dosarelor de urmărire penală în care se efectuau cercetări, dar și faptul că se observă o perseverență infracțională a acestuia, care a luat contact în exercițiul funcțiunii de informațîi pe care le-a transmis părților din dosare”.

Fostul ofițer de poliție a contestat această decizie la Înalta Curte. Dosarul a fost înregistrat luni la această instanța și urmează să primească termen de judecată. Dan Emil Manolachi este în acest moment închis la Penitenciarul Poartă Albă.

Dan Emil Manolachi a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru divulgarea de informațîi secrete, după ce a fost găsit vinovat că a fotografiat o notă secretă emisă de Serviciul Român de Informații (SRI), care conținea date despre fostul lider PSD, Liviu Dragnea, și despre societatea Tel Drum, dar și că avertiza mai multe persoane că sunt anchetate de procurorii DNA. Decizia definitivă a fost dată în luna aprilie 2019 de Înalta Curte.

În cel de-al doilea caz, Dan Emil Manolachi a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru că a avertizat mai mulți comisari din cadrul Gărzii Financiare că sunt monitorizați de procurorii DNA într-un dosar de corupție. Decizia definitivă a fost dată în noiembrie 2015 de Curtea de Apel București.

Manolachi a beneficiat deja de recursul compensatoriu. El fusese eliberase condiționat în februarie 2018. Manolachi executase deja în total 1.534 de zile: 776 zile efectiv executate, 434 zile de arest preventiv, 108 zile considerate că executate că urmare a muncii prestate, 216 zile conform Legii 169/2017 a recursului compensatoriu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.