DOCUMENTUL CARE ÎNGROAPĂ PSD! LOVITURĂ DE LA BRUXELLES PENTRU CIOLACU! DĂNCILĂ IMPLICATĂ!
Ultima Ora Politic

Lovitură din Parlamentul European pentru Marcel Ciolacu. Dezvăluirea care îngroapă PSD. DOVADA

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a comentat, miercuri, pe pagina de Facebook, că guvernarea PNL nu a fost în stare să folosească resursele europene de la începutul crizei generate de COVID-19.

Declarația lui Ciolacu este dur contrazisă de europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan care aduce dovezi că liderul social-democraților dezinformează intenționat românii.

Lovitură din Parlamentul European pentru Marcel Ciolacu. Dezvăluirea care îngroapă PSD. DOVADA 9

”Președintele Partidului Marilor Eșecuri în Absorbția Fondurilor Europene (PSD), Marcel Ciolacu, a afirmat ieri că Guvernul PNL nu ar fi utilizat fondurile europene puse la dispoziția României pentru combaterea pandemiei de COVID-19.

Să-i spunem adevărul lui Marcel Ciolacu: ce fonduri a atras deja Guvernul PNL pentru combaterea pandemiei; ce întârzieri în proiecte europene moștenite de la PSD a recuperat Guvernul PNL în doar 6 luni de guvernare; marile eșecuri ale guvernelor PSD în utilizarea fondurilor europene.

Fondurile atrase deja de Guvernul PNL pentru combaterea pandemiei 300 de milioane de euro pentru plata șomajului tehnic 350 de milioane de euro pentru dotarea spitalelor 225 de milioane de euro pentru sprijinirea a peste 1 milion de români aflați în situații defavorizate sau risc de sărăcie 120 de milioane de euro stimulente pentru medicii aflați în prima linie 682 de milioane de euro pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență Realizările Guvernului PNL în ultimele 6 luni prin care s-au recuperat întârzieri de ani de zile.

Au fost semnate contractele pentru spitale regionale din Craiova, Cluj-Napoca și Iași pe care PSD a eșuat să le facă în 6 ani. Au fost lansate 13 apeluri de proiecte cu finanțare europeană care cumulează peste 800 de milioane de euro.

S-a evitat dezangajarea a 600 de milioane de euro încă din primele săptămâni de guvernare.

Lovitură din Parlamentul European pentru Marcel Ciolacu. Dezvăluirea care îngroapă PSD. DOVADA 10

România nu doar că nu a pierdut fonduri europene în 2019, dar a depășit cu peste 467 milioane de euro ținta de dezangajare.

A fost alocat un buget de aproximativ 500 milioane de euro din fonduri europene pentru înființarea de rețele noi de distribuție a gazelor naturale în localitățile din România.

În plus, România a adoptat deja cadrul legislativ care va permite să putem absorbi bani europeni chiar din prima zi a viitorului.

Cadru Financiar Multianual 2021 – 2027. Este pentru prima dată de când România a aderat la UE când este adoptat din timp cadrul legislativ pentru viitorul exercițiu financiar.

Dezastrul PSD în atragerea fondurilor europene: întârzieri, nereguli, blocaje, pierderi.

Au ratat construcția celor 3 spitale regionale care fuseseră aprobate de Comisia Europeană pentru a fi construite din fonduri europene în exercițiul financiar 2014 – 2020, adică din bani gratis. Contractele celor 3 spitale regionale au fost semnate de Guvernul PNL în doar 6 luni.

Lovitură din Parlamentul European pentru Marcel Ciolacu. Dezvăluirea care îngroapă PSD. DOVADA 11

Timp de șase ani, 2014 – 2019 , Guvernele PSD au atras doar o treime din fondurile europene structurale și de coeziune alocate României din Bugetul Multianual al Uniunii Europene 2014 – 2020. Revine în sarcina Guvernului PNL să atragă în timpul rămas restul de două treimi din bani. Fraude cu fonduri europene.

Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și infracțiuni privind deturnarea de fonduri europene prin favorizarea companiei TelDrum.

Eșec în construcția autostrăzilor, întârzieri-record și pagube în buzunarul românilor. Guvernele PSD au eșuat în utilizarea miliardelor de euro fonduri europene pentru construcția de autostrăzi. La începutul anului 2019, fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, promitea 100 km de autostradă.

Au fost gata doar 43 de kilometri, dintre care 21 de kilometri au fost deschiși de abia în decembrie, la o lună de la venirea Guvernului PNL la putere.

Nu doar că nu a construit cât a promis, dar ministrul Cuc este pe punctul de a păgubi toți românii. Din cauza unui contract pentru construcția unui lot pe autostrada Lugoj – Deva reziliat de ministrul Cuc, Curtea de Arbitraj de la Paris a hotărât că România va trebui să plătească constructorului 50 de milioane de euro pentru că rezilierea s-a produs abuziv.

Siegfried Mureșan, atacat de un europarlamentar PSD. ”Nu are pic de rușine”
Siegfried Mureșan

Decizia nu e definitivă, dar dacă se ajunge la plată, ministrul Cuc ar trebui să răspundă în fața legii.

Mai grav este că a fost reziliat contractul pe singura bucată care lipsește acum de pe Autostrada Sibiu – Nădlac.

Dacă nu s-ar fi reziliat acel contract, cel mai probabil am fi avut finalizat deja lotul Sibiu – Nădlac.

Să nu uităm că tot un guvern PSD, condus de Victor Ponta, a inaugurat prea devreme un lot de autostradă din motive electorale (alegerile prezidențiale din 2014), lot care s-a surpat la scurt timp după inaugurarea prematură.

Cifrele spun totul: precedenta guvernare PSD promitea în ianuarie 2017 sute de kilometri de autostradă și a deschis circulației doar 94 de kilometri de autostradă, dintre care un lot de 15 kilometri fusese finalizat încă din timpul fostei guvernări.

Proiecte blocate, licitații amânate sau prelungite, contracte reziliate în mod dubios, toate acestea au dus la eșecul PSD în construcția autostrăzilor.

Niciun kilometru de autostradă nou nu a fost început și finalizat de precedenta guvernare PSD în 3 ani de zile.

Au fost inaugurate doar bucăți din foste autostrăzi începute înainte și care au acumulat mii de zile de întârzieri sub guvernările PSD”, scrie Mureșan pe facebook.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii