Anunț de la Bruxelles. România primește 33 de miliarde de euro de la Uniunea Europeană. DOVADA 5
Ultima Ora Economic

Anunț de la Bruxelles. România primește 33 de miliarde de euro de la Uniunea Europeană. DOVADA

România va primi 33 de miliarde de euro din cei 750 de miliarde de euro prevăzuți în Planul de redresare propus miercuri de Comisia Europeană pentru combaterea pandemiei de COVID-19, potrivit europarlamentarului Siegfried Mureșan.

”Iată tabelul complet cu alocările pentru fiecare țară,inclusiv România, din Pachetul de redresare de 750 de miliarde de euro propus astăzi de Comisia Europeană.

Vestea bună este că România este unul dintre principalii beneficiari. Primim 33 de miliarde de euro și trebuie să înapoiem doar 12 miliarde de euro.

Vedem că țările bogate plătesc mai mult decât primesc. Asta înseamnă solidaritatea în Europa”, spune Mureșan.

Anunț de la Bruxelles. România primește 33 de miliarde de euro de la Uniunea Europeană. DOVADA 6

Cele 33 de miliarde de euro pe care le va primi România vor fi, în mare parte, fonduri nerambursabile, dar și credite în condiții avantajoase.

„Vorbim de fonduri noi, în plus față de fondurile structurale și de coeziune pe care România oricum urmează să le primească în viitorul buget multianual al UE. Este un sprijin extrem de consistent care ne va ajuta să ne revenim mult mai ușor după criză. Sunt mulți bani cu care putem construi multe lucruri bune pentru oameni”, a anunțat Siegfried Mureșan.

Anunț de la Bruxelles. România primește 33 de miliarde de euro de la Uniunea Europeană. DOVADA 7

Președintele Klaus Iohannis a avut luni o convorbire telefonică cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Cei doi au discutat despre propunerile pe care Comisia Europeană urmează să le prezinte, până la sfârșitul acestei luni, cu privire la Planul de relansare economică a Uniunii Europene și varianta revizuită a propunerii privind bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.