LOVITURĂ DE TEATRU! Florin Iordache, va bloca Guvernul și Parlamentul! 5
Ultima Ora Politic

LOVITURĂ DE TEATRU! Florin Iordache, va bloca Guvernul și Parlamentul!

Florin Iordache, noul șef al Consiliului Legislativ, poate pune în dificultate sau chiar poate bloca activitatea oricărui guvern și Parlament, spunefostul ministru al justiției, Ana Birchall.

Concret, dacă echipa care va fi condusă de Iordache, nu va da aviz legilor Guvernului, acestea nu vor putea intra în vigoare, iae activitatea Executivului va fi practic blocată.

”Nu, nu este o glumă proastă ci este tristul adevăr! Da, ați citit bine! Din funcția de președinte al Consiliului Legislativ, Iordache poate pune în dificultate și chiar bloca activitatea oricărui guvern!

Cum poate face acest lucru? Simplu: aplicând prevederile art. 79 din Constituție și ale art. 4 din legea nr.73 din 3 noiembrie 1993 pentru înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Consiliului Legislativ, care prevede că „Proiectele de ordonanțe şi de hotărâri cu caracter normativ se supun spre adoptare Guvernului NUMAI cu avizul Consiliului Legislativ, în termenele stabilite în art. 3 din lege: de 10 zile, 2 zile, respectiv de 24 de ore”, spune deputatul independent.

LOVITURĂ DE TEATRU! Florin Iordache, va bloca Guvernul și Parlamentul! 6

Mai mult, Iordache, în colaborare cu Valer Dorneanu, președintele CCR, vor face ca și legiferarea în Parlament să fie blocată, întrucât, Curtea Constituțională, se va preleva de faptul că, o lege nu are avizul Consiliului Legislativ, și o va declara neconstituțională.

”Cum? Simplu: folosindu-se de prevederile art. 3 din legea nr.73 din 1993 pentru înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Consiliului Legislativ coroborate cu deciziile CCR, de exemplu decizia CCR nr. 299/2015!

Sper că toți cei care au contribuit, direct sau indirect, la alegerea lui Iordache în fruntea Consiliului Legislativ, să citească prevederile legale și astfel să realizeze ce au făcut ieri în Parlamentul României!

P.S. Dacă gruparea Dorneanu din CCR va colabora „foarte bine” cu Iordache, Consiliul Legislativ poate deveni cel mai important instrument de legiferare!

Cum? Simplu: este suficient ca CCR să dea o decizie folosindu-se de prevederile art. 9 și 10 din Legea 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative!”, mai scrie Birchall pe Facebook.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii