Protest împotriva Guvernului Dăncilă, luni seara
Ultima Ora Social

LIVE. Protestul din Piața Victoriei A ÎNCEPUT. Ce strigă manifestanții și cine se află printre ei

Câteva zeci de persoane protestează, la ora transmiterii știrii, în Piața Victoriei din Capitală, față de OUG care le permite pentru repunerea în termen a celor condamnați de complete de 5 judecători nelegal constituite, anunțată de Tudorel Toader.

Printre manifestanți se află și lideri USR, în frunte cu Mihai Goțiu, vicepreședintele Senatului.

„(Protestez, n.r.) Pentru Ordonanță. Am venit direct de la serviciu. Nu numai, dar și pentru condițiile în care trăim. Am ajuns rău de tot. Nu știu (dacă se rezolvă ceva)”, a declarat Mihaela, o protestară.

„Fară penali”, „Guvernul suntem noi, eu și cu tine”, „Vrem alegeri anticipate”, sunt doar câteva dintre mesajele prezente pe pancartele protestatarilor. De asemenea, manifestanții strigă: „Cuib de hoți și de mafioți”, „Demisia” și „Jos Ordonanța!”.

„Am un copil care nu vrea să plece din țară, are prieteni și nu vrea și trebuie să fac eforturi. Am ajuns la un nivel de pesimism și nu cred că se mai poate face ceva. Pe de altă parte, umilința pe care o suport nu mă lasă să stau în casă. Consider că sunt foarte multe probleme în țară și de când au venit acești domni la guvernare alte probleme nu au decât justiția”, a spus Carmen, o atlă protestatară.

„Tudorel a anunțat la televiziunea inculpatului fugar Ghiță că a pregătit Ordonanța de Urgență care anulează 370 de condamnări, printre care și condamnarea lui Dragnea. E inacceptabil. Protestam”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

Ministrul Justiției Tudorel Toader a anunțat duminică faptul că ministerul a pregătit o ordonanță de urgență pentru repunerea în termen a celor condamnați de complete nelegal constituite.

„Am pregătit un proiect de ordonanță de urgență pentru repunerea în termen a celor condamnați de complete nelegal constituite. Vom putea face contestație în anulare, iar instanța în complet legal îi va judeca, iar dacă sunt vinovați vor plăti”, a declarat ministrul Justiției, la România Tv.

Întrebat când va fi emisă ordonanța, Toader a menționat: „OUG e pregătită. Nu decid eu momentul. Eu propun, soluția, eu am făcut draftul, doamna prim-ministru va decide. Eu cred că în cel mai scurt timp posibil”

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.