Caravana Programului Oficial de Internship al Guvernului României va fi prezentă în Iași, Suceava, Cluj-Napoca, Timișoara
Ultima Ora Social

Legea Internshipului în România. În ce stadiu se află. Tot ce trebuie să știi

Legea Internshipului în România. În ce stadiu se află. Tot ce trebuie să știi

De aproximativ o lună de zile, Legea Internshipului a început să producă efecte juridice, venind cu o serie de beneficii pentru integrarea eficientă a tinerilor în piața muncii.

”Noul act normativ, pe care l-am adoptat în sesiunea legislativă precedentă, reglementează condițiile prin care tinerii de peste 16 ani din România pot încheia contracte plătite cu agenții economici de maximum 720 de ore pe parcursul a 6 luni consecutive. Astfel, Legea nr. 176/2018 privind internshipul vine în sprijinul tinerilor prin crearea de noi oportunități de muncă, contribuind la dezvoltarea și profesionalizarea forței de muncă din România.

Cred în importanța valorificării potențialului tinerilor și din acest motiv am contribuit cu o serie de amendamente la proiectul legislativ inițial, actuala formă a legii fiind îmbunătățită substanțial, în sensul respectării drepturilor tinerilor, dar și al angajatorilor. Amendamentele propuse de mine s-au axat în special pe promovarea egalității de tratament pentru angajați, sprijinirea intereselor acestora, precum și creșterea capacității de angajare a tinerilor în cadrul  firmelor beneficiare.

Prin astfel de acte normative, îmi propun să încurajez dezvoltarea potențialului tinerilor dornici să muncească în România, oferindu-le în acest sens oportunitatea de a dobândi experiență profesională și de a-și consolida competențele.” a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul USR, Cristina Iurișniți.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.