Kovesi dă lovitura Decisivă penalilor din PSD. Și-a ales colaborator pe cel mai mare dușman al corupților. FOTO 1
Ultima Ora Exclusiv Justiție

Kovesi dă lovitura Decisivă penalilor din PSD. Și-a ales colaborator pe cel mai mare dușman al corupților. FOTO

Fosta șefă a DNA Laura Codruța Kovesi mai are de așteptat doar investitura oficială în postul de Procuror Șef al Parchetului European, aceasta primind avizul atât al deputaților europeni cât și al Consiliului European, pentru a deveni primul șef din istoria Uniunii Europene al acestei instituții.

Kovesi va colabora la Luxembourg, acolo unde va avea sediul noua instituție de investigare a fraudelor cu bani europeni, cu fostul ministru al Justiției Monica Macovei, spun pentru NewsTeam.ro, surse politice, apropiate de fostul europarlamentar.

”Trebuie spus clar că Monica Macovei a fost cea care a descoperit-o pe Kovesi și a propus-o ca Procuror General. Mai trebuie menționat că tot ea a fost cea care a avut ideea înființării acestui organism de verificare a modului cum sunt utilizați banii europeni. Tot ea s-a bătut ca un leu cu pesediștii la Bruxelles pentru fosta șefă a DNA Știu că Macovei va fi mâna dreaptă a lui Kovesi. Va fi ca să spun așa principalul colaborator, un fel de șef de cabinet” declară sursele noastre.

 

Monica Macovei a izbucnit. Îi cere lui Iohannis să nu promulge modificările din justiție

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.