Revolta Justiției reale se extinde. 30 de magistrați români vor merge la Bruxelles pe 4 aprilie
Ultima Ora Justiție

Judecătorul Cristi Dănileț amenințat de oamenii lui Tudorel Toader. ”Este o formă de presiune asupra mea”

Judecătorul Cristi Dănileț anunță că Inspecția Judiciară derulează împotriva să mai multe anchete disciplinare din cauza postărilor sale de pe Facebook. El anunță că va continuă. „Eu n-am pățit asta pe vremea lui Stănoiu, care a fost cel mai sinistru ministru al justiției, nu mă las blocat acum”, subliniază Danileț.

Într-un interviu pentru Liber în Teleorman, Danileț a dezvăluit că este vizat de numeroase anchete ale Inspecției Judiciare.

„Suntem unii anchetați pentru ce scriem pe Facebook. (…) Da, sunt mai multe investigații declanșate de Inspecția Judiciară. Două s-au finalizat, altele sunt pe drum. Eu consider asta o formă de presiune asupra mea și cred că vor să mă dea drept exemplu negativ în față altor judecători. De ce va spun asta? Pentru că atitudinea mea în spațiul public este aceeași din anul 2003. Mi se pare nedrept că atâția ani de zile să accepți declarații, interviuri și postări pe Facebook ale unui judecător, și acum, de la începutul acestui an să declanșezi săptămânal câte o investigație disciplinară.

Lucrul acesta este anormal. În primul rând nu există nicio plângere împotriva mea, toate sunt sesizări din oficiu și, în al doilea rând, judecători care de doi ani ironizează oameni politici pe conturile de Facebook nu sunt urmăriți. Am deja impresia că suntem aleși și că există o poliție a Facebook-ului care alege oameni pentru a fi investigați. Am criticat întotdeauna, aceste atitudini le-am avut dintotdeauna, dar brusc, din ianuarie anul acesta, săptămânal se deschide câte o investigație. E clar că e ceva necurat.

Eu continui, pentru că este o chestie de principiu. Să ne înțelegem: eu nu am nimic de câștigat din ieșirile publice. Din contra, iată, aș putea spune că am de pierdut, cel puțîn la nivelul imaginii. Dar atâta timp cât eu mă bat pentru o chestiune de principiu, cât timp sunt mii de procurori și judecători care sunt în protest, cum aș putea da eu înapoi de frică unor investigații? Atunci înseamnă că au câștigat. Dacă se închide gură unui judecător, înseamnă că s-a găsit calea să facă pe oricine să tacă. Eu n-am pățit asta pe vremea lui Stănoiu, care a fost cel mai sinistru ministru al justiției, nu mă las blocat acum”, a spus Danileț.

El adaugă că nu se lasă intimidat, pentru că „frică este incompatibilă cu magistratură”.

„Știți, astăzi trebuie să ai curaj să fii normal. Normalitatea în justiție înseamnă o pronunțată lupta zilnică pentru drepturi. Este ciudat că un judecător să aibă pretenția că poate să facă dreptate, dar când e vorba de el și de colegii lui să tacă de frică. Frică este incompatibilă cu magistratură. Cine simte frică, acela nu este un magistrat, ci un funcționar. Eu și alți colegi de-ai mei, hăituiți practic prin tot felul de atacuri, de la cele din mass-media până la cele prin Inspecția Judiciară, sper să folosim drept exemplu pentru alți colegi mai reținuți”, a mai spus Danileț.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii